Såg ni premiären igår av Biggest loser? Jag satt bänkad. Min man brukar alltid skämta och säga att BL är mitt absoluta favoritprogram och jag gillar det absolut. Jag har sett alla amerikanska säsonger, alla svenska, ett par av de australiensiska och ett par av de brittiska säsongerna. Jag är så imponerad av deras vilja att förändra och det är så spännande att följa dem på resan. Jag känner igen mig så mycket från då jag gick ner mina 37 kg. Om man inte själv har varit rejält överviktig så tror jag inte man kan relatera till deltagarna lika starkt och sätta sig in i deras tankar och handlande.

Men igår kände jag mig inte lika entusiastisk som tidigare. I programmet är det nästintill bara fokus på träning, träning, träning. Igår sades i princip inget av kosten eller den mentala biten av en sådan stor livsstilsförändring. Det gjorde mig lite besviken.

Det sägs att i en viktnedgång så är 20-30 % träning och resten är kost. Du kan träna häcken av dig men äter du skit så kommer du inte att se några resultat. Övervikten får man bort genom rätt kost och sen kan man forma kroppen genom träning.

När man är så pass överviktig så är den mentala biten helt avgörande. De har inte varit så hungriga att de ätit sig upp till 150-200 kg. Det är deras känslor och negativa livsmönster som har fått dem dit. Det är något som kräver ett enormt arbete att förändra. Jag tror säkert att de arbetar med det till viss del i serien men det är synd att det inte visas mer på tv.

Såg ni avsnittet igår och vad tyckte ni?

images (16)