Vardagslivet

BRÖD MED TRANBÄR OCH RUSSIN

Hösten kom verkligen som över en natt. Håller du inte med? Var ändå ganska varmt där några veckor efter skolstarten men nu – burr! Känns lite ovant att rota fram byxor och jackor men det har helt klart blitt rått ute. Som jag skrev om på instagram häromdagen, så får jag alltid sådan lust att baka när det är kass väder ute. Igår blev det ett gott glutenfritt bröd med härlig höstkänsla. Finns det något bättre än en skiva nybakt bröd med ost och smör och en varm kopp te, när regnet öser ner utanför? Inte mycket som slår det inte.

Som alltid när du bakar glutenfritt så blir brödet inte så där segt och fluffigt. Det måste gluten till helt enkelt för att få den typen av bröd. Det är brödet är bakat med bakpulver och det ger ett mer kompakt bröd. Men jag gillar det. Särskilt i den här typen av formbröd.

glutenfritt bröd

glutenfritt bröd

LÄS MER:

Baka med glutenfritt mjöl

GLUTENFRITT BRÖD MED TRANBÄR OCH RUSSIN 

Brödet innehåller både russin och tranbär. Om du bara har ena sorten hemma, kan du bara byta ut den andra mot samma. Jag använde gula russin men du tar de russinen du har och gillar. Detta är en lite sötare bröd och innehåller utöver russin även honung. Du kan utan problem hoppa över honungen om du inte vill ha det så sött. Eventuellt att du då ska öka på kokosoljan lite.

[mpprecipe-recipe:5]glutenfritt bröd

glutenfritt bröd

Jag tycker verkligen att du ska testa brödet. Så gott nu när höstrusket kommer. Unna dig en lugn stund med en bit av mitt bröd och en varm kopp te och kura upp dig i soffan. Om du är nyfiken på fler recept på glutenfria bröd så hittar du flera av mina recept här

Om du testar brödet, så berätta gärna vad du tyckte!

clean eating by annika

 

Nyhetsbrev

Annat som kan intressera

6 Kommentarer

 • Reply
  Paula
  8 september, 2017 at 09:42

  Tack för receptet ! Brödet ser väldigt god ut ! Riktigt mumsigt och passar säkert bra med te . Vill fråga om kolhydraterna i brödet och speciellt om kolhydrater i russinet ? Bli det inte för mycket ? Kram/Paula

  • Reply
   admin
   25 september, 2017 at 10:54

   Tack för din kommentar! I slutändan så handlar det trots allt om mängden energi du får i dig. Kvalitet spelar helt klart roll. Men om du äter X kalorier från bra mat vid ett tillfälle eller 10, eller på morgon eller kväll, spelar ingen roll :)

 • Reply
  Kristina Hedman
  14 september, 2017 at 20:40

  Hej! Håller på baka detta bröd (ser gudomligt gott ut). Men var tvungen att fråga om du verkligen menar 1,5 dl husk? Inte 1,5 msk?
  Med vänlig hälsning, Kristina

  • Reply
   admin
   17 september, 2017 at 19:01

   Menar dl :) vet att det låter mycket men funkar bra i detta bröd.

 • Reply
  Nina borgelind
  3 maj, 2018 at 07:04

  Jag blev så sugen på att prova detta brödet direkt men hittar inte receptet. Behöver man vara medlem för att få fram det?
  Med vänlig hälsning Nina

  • Reply
   admin
   9 maj, 2018 at 19:16

   Oj då, det är tekniskt strul där ser jag. Ska se om jag kan fixa.

  Lämna ett svar