Crossfit & träning

Cashewbollar – nyttigt godis

God morgon!

Idag tänkte jag dela ett recept på goda nötbollar som funkar finfint som fredagsmys – cashewbollar. Jag gjorde de här till barnen häromveckan och då sötade jag med honung. Receptet går så klart att utgå ifrån med vilka nötter man vill.

 

Cashewbollar

Men nu då till veckans nyttiga fredags-mys – cashewbollarna. Du kan som sagt egentligen använda vilka nötter du vill men jag tycker att cashewnötterna blir gott krämiga och lena i smaken. Du bör även blötlägga dem. Helst över natten men minst i två timmar. Här (länk) hittar du ett inlägg där jag berättar om varför man ska blötlägga nötter.

Ingredienser:

  • 2 dl cashewnötter
  • 2 dl kokos
  • ca 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk honung (välj lönnsirap för veganskt)
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm vaniljpulver
  • kokos till rullning

Gör så här:

Lägg alla ingredienser (förutom den rostade kokosen) i en mixer och mixa tills en slät smet. Blir den för torr så ha i lite mer honung eller ev lite vatten. Blir den för blöt så öka på en lite kokosmjöl. Ställ i kylen under tiden som du rostar kokosen. Rosta kokosen i en torr stekpanna på ganska svag värme. Låt kokosen svalna och rulla sedan bollarna i kokosen.

 

 

 

Gillar du bloggen? Missa då inte att följa mig i mina andra kanaler. Jag finns på bloglovin, instagram och Facebook. Du kan även anmäla dig till min email-lista och helt gratis ta del av unika erbjudande, rabatter, tips med mera. Du anmäler dig till mail-listan här.

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar