25 In Personligt

CEA julkalender 2015 – lucka 19

Häromdagen tipsade jag ju om några av mina favorit-böcker på mat och hälsotemat som bra julklappar till dig själv eller nära och kära. Missade du det så hittar du luckan här. En av böckerna blev en tidig julklapp till mig själv – nämligen Annika Sjöös bok som släpptes precis i dagarna, Paleo 30 dagar. Idag kom den med posten och det är en riktigt härlig bok! Rekommenderar den verkligen!

Igår var jag inne en sväng på Ica maxi och spontan-unnade mig ännu en julklapp i bokform. Nämligen LCHF 2.0 av Åse Falkman Fredriksson och Anna Hallen. Även det en helt fantastisk bok som är ett steg för lchf i rätt riktning med mer fokus på individanpassad kost och näring och renhet i mat.

Jag diggar lchf starkt och tror stenhårt på att de allra flesta av oss hade mått riktigt bra av att kraftigt dra ner på vårt kolhydratsintag i form av spannmål socker osv men har lite svårt att relatera till mat dränkt i smör och att man tar bort grönsaker för att komma ytterligare lägre i kolhydrater. Nä, jag tror stenhårt med in individanpassad kost som en en individuell mix av lchf och paleo med fokus på näring och nyttigheter.

I dagens lucka har du chansen att kamma en en hård julklapp!

Lucka 19: Vinn den fantastiska boken Annikas Paleokök

Under hösten har jag deltagit i Annikas kostupplägg The Plan och hon har lärt mig jättemycket om paleo och min mage har mått mycket bättre genom att hon hjälpt mig att dra ner ganska rejält på mejerierna. Vi har mailat fram och tillbaka flera gånger under hösten ang den här tävlingen om att lotta ut en bok. Hon vågade inte riktigt lova att lotta ut ett ex av sin nya bok ifall den skulle bli försenad från tryckeriet men av sin tidigare bok, Annikas paleokök, hade hon flera ex hemma och ville jättegärna vara med och tävla ut ett ex i min tävling. Riktigt kul tycker jag och idag är det alltså dags!

Gör så här för att tävla:

1. I en kommentar till detta inlägg berätta varför just du skulle vilja få hem den här boken.

2. Följ mig på facebook (clean eating by annika), instagram (@cleaneatingbyannika) eller pinterest (cleaneatingbyann)

Tävlingen avslutas söndag 20/12-15 kl 20:00

Lycka till!

(Bild lånad från Gimmepaleo.com)

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply
  Caroline
  19 december, 2015 at 10:44

  Jag har ätit ”paleoisch” i ett par år men har fortfarande ingen bok om paleo.
  Denna boken verkar vara mitt i prick. Massor av inspiration och tips. Precis vad jag behöver.
  Håller tummar och tår ?

 • Reply
  Marie
  19 december, 2015 at 11:02

  Jag hade gärna velat ha denna bok då jag har lovat mig själv att 2016 ska bli mitt mat och träningsår. Äter även glutenfritt sen ett år tillbaka, håller alla tummar

 • Reply
  FIT by Emma Hå
  19 december, 2015 at 11:13

  Jag har bestämt mig för att äta mjölkfritt och mer paleo, så behöver alla tips jag kan få! Därför hoppas jag på att vinna boken så att jag gör rätt från början :)

 • Reply
  Camilla
  19 december, 2015 at 13:36

  Jag är också inne på att gå mer åt paleohållet och vill gärna lära mig mer!

 • Reply
  Emma
  19 december, 2015 at 13:41

  Vilken fin julklapp detta skulle vara. Är inspirerad av paleo, men vill gå över på mer permanent basis och då skulle denna bok vara en hjälp på vägen :-)

 • Reply
  Mia Korpi
  19 december, 2015 at 13:54

  Jag pluggar kost o hälsa, är mycket intresserad av mat som gör att vi mår bra och motverkar sjukdom. Är helt övertygad om att helande kost är framtidens medicin! Trots alla fina hemsidor och länkar till paleokost, skulle det vara roligt med en riktig bok ♡

 • Reply
  Sophie
  19 december, 2015 at 14:21

  Jag har ätit lchf från och till i ett år men har tappat motivationen då det känts som att det blivit för ensidig kost och jag har kommit in mer på paleo nu som verkar kunna passa mig med mer grönsaker och mindre mejerier så det skulle vara kul att vinna den här boken för att få lite kom-igång-inspiration så här inför det nya året då jag gärna vill ha färdiga recept att följa!

 • Reply
  Sofia Häger
  19 december, 2015 at 14:24

  Skulle verkligen behöva denna kokboken då jag under en längre tid velat äta paleo men har aldrig skött mig för att jag inte har tillräckligt med kunskap och inspiration till maten. En paleo kokbok skulle verkligen underlätta för mig och få mig en puff i rätt riktning! :)

  Kram

 • Reply
  Tove
  19 december, 2015 at 15:18

  För ytterligare inspiration kring denna fantastiska livsstil som skapar sådant välmående!

 • Reply
  Marie engblom
  19 december, 2015 at 16:16

  Måste ta krafttag och ändra min kost för att må bättre. Tror att just Paleo skulle vara helt rätt för mig ☺ håller tummarna för tur

 • Reply
  Helena Karlsson
  19 december, 2015 at 17:05

  Har ätit LCHF ett par år och just börjat kika på Paleo kosten och behöver mer inspiration. Denna bok ligger på min önskelista!

 • Reply
  Catarina
  19 december, 2015 at 17:09

  Då julen står för dörren och vikten dragit iväg så skulle en hjälp på vägen behövas här..

 • Reply
  Jeanette
  19 december, 2015 at 17:54

  Hej! Vi har ätit enligt paleo sedan i juni detta året. På så vis upptäckte vi yngsta sonens allergier och han mår bättre nu än innan.
  Under dessa månaderna har vi fått slåss för att försvara vårt val utav kost för nära och kära. Jag skulle helt enkelt vilja vinna boken för att ge bort den i julklapp till en av dem i våra familjer som har gjort mest motstånd. Jag tror på att sprida kunskap vidare!
  God Jul och Gott Nytt År!
  Kramar Jeanette

 • Reply
  Emelie Eriksson
  19 december, 2015 at 18:42

  Har så länge velat ha den här boken.. Den är alltid utlånad på biblioteket och just nu går alla pengar till julklappar.. Den här boken skulle vara en julklapp till mig själv så jag kan börja prova att leva enligt paleo med familjen ☺

 • Reply
  Linda
  19 december, 2015 at 19:15

  Min mage önskar sig denna boken i julklapp då den levt alldeles för länge med smärtor pga troligen ibs.. dags att bö

 • Reply
  Linda
  19 december, 2015 at 19:16

  Dags att börja om ska det vara

 • Reply
  Jennie
  19 december, 2015 at 20:22

  Vill få nytändning o äta bättre o hälsosamt. Träna o må bra. Cykla o springa mera med bättre resultat o då är ju kosten nummer Ett.

 • Reply
  Catharina Warmbold
  19 december, 2015 at 20:55

  Hej!
  Jag har provat lite olika lågkolhydratskost sporadiskt, men nu eftersom jag har fått värk och en hemsk trötthet, vill jag satsa på min hälsa och en paleobok hade varit en jättebra start på mitt nya, hälsosamma liv,.
  Hoppas på denna fina julklapp!
  God jul

 • Reply
  Jessica Sundberg
  19 december, 2015 at 21:19

  Jag har testat många dieter men aldrig Paleo. Skulle vara kul att lära mig mer om denna, se och inspireras!

 • Reply
  Titti skarp
  19 december, 2015 at 21:26

  kul att prova på nått nytt
  hoppas på tur
  mvh Titti

 • Reply
  Sören Andersson
  19 december, 2015 at 21:46

  Hejsan, vill gärna vara med och tävla om ”Annikas Paleokök” . Det är riktigt roligt och en kul utmaning att laga en annan typ av mat . Hoppas på tur…./ Sören

 • Reply
  Ellie
  19 december, 2015 at 23:16

  Jag är i stort behov av vettig guide i den enorma kostdjungeln ? jag vill veta mer om denna livssti!

 • Reply
  Ingela Johansson
  19 december, 2015 at 23:22

  Vill bli piggare, må bättre i kropp och knopp. Har provat lchf, skulle gärna vilja prova paleo men vill ha mer ”kött på benen” och behöver inspiration för att komma igång.

 • Reply
  Charlotta Waldh
  20 december, 2015 at 10:25

  Var det här du ville ha tävlingskommentaren? Jag gör ett försök i alla fall:

  Sedan september har jag bytt mitt gamla gym mot en CrossFit-Box. Det var det bästa jag gjort på länge när det gäller träning men när det gäller kost känns det som att jag behöver lite inspiration. Mat och hälsa har alltid intresserat mig men det är lätt att jag i perioder får för mycket sötsug eller att jag slentrianmässigt äter ”barnmaten” pasta, potatismos och pizza när jag gör det till barnen. CrossFit-träningen fick mig att börja läsa på internet om Paleo och jag tror att det skulle kunna vara något för mig (och mina barn). Att vinna en inspirerande paleokokbok av Annika Sjöö skulle därför vara perfekt för mig som dessutom har väldigt ansträngd ekonomi just nu. Nu håller jag tummarna ☺️. Vänliga hälsningar från Charlotta.

 • Reply
  Jenny midbjer
  20 december, 2015 at 16:27

  Hej!
  Jag har ätit paleo sen 2013 då jag fick addisons sjukdom och älskat det. Det har varit en lite krokig väg innan jag nu har hittat riktig abalans för mej. Men, jag har ingen paleokokbok och som en riktig foodie står det så klart högt på önskelistan.
  Tack för fin blogg! ?

 • Leave a Reply