Tänkte bjuda på ett gott och enkelt recept så här fredagen till ära – chiapudding med choklad. Passar både som frukost och mellanmål eller varför inte efterrätt? Nyttigt och mättande men också galet god. Påminner om chokladpudding. Jag gjorde min på kokosdryck men du kan använda vilken form av mjölk som du vill.

Chiapudding med choklad, 1 port

2 dl valfri mjölk

2 msk kakao

4 msk chiafrö

Ev sötning men jag hoppade över det denna gång 

Blanda allt ordentligt i en skål eller högt glas. Det är ganska svårt att blanda ut kakaon i kall vätska men om du rör om allteftersom det stelnar så blir det resultatet bra i slutändan. Låt stå i kylen i minst ett par timmar eller över natten för att stelna. I början är det bra om du rör om ett par gånger extra då chiafröna gärna sjunker till botten annars. Ta fram i rumstemperatur en stund före det är dags att äta. Toppa gärna med lite kokos och nötter eller banan om du äter frukt.

Idag vid lunch-tid så skickas veckomeny nr 3 ut tillsammans med inköpslista, till er som anmält er till min mail-lista. Har du inte redan anmält dig så gör du det snabbt och enkelt via knappen här nedanför. Menyn inför veckan som kommer innehåller 5 riktigt goda middagsrecept.

Anmäl dig nu