Vecka 3 – check! Nu är sista veckan av min CLEAN28 igång. Dags för en rapport om hur vecka 3 gick.  Jag kommer ju att dela med mig under de 4 första veckorna och sen får vi se beroende på intresset från er. Vill ni läsa mer, så berättar jag mer. Vecka 2 var ju en riktigt bra vecka. Bra träning, bra flyt med maten och bra resultat på formen. Läs mer i länkarna nedanför. Men hur gick vecka 3 då?

Läs mer:

>> Vad är CLEAN28?

>> Följ mig i min CLEAN28

>> Första veckan av min CLEAN28

>> CLEAN28 vecka 2

Annikas CLEAN28

Sammanfattning av veckan

Förra veckan var ju som sagt en riktigt bra vecka. Denna vecka har också varit en bra vecka. Träning och kost har gått jättebra men inte samma resultat på formen som förra veckan. Minus 0,6 kg och minus ett par cm totalt. Bra sett till mitt mål på 0,5 kg per vecka men lite trist jämfört med förra veckans minus 2 kg. Men ett bra exempel på att kroppen inte alltid för som vi vill. Det är bara att acceptera. Respektera kroppen. Kämpa på. Ge kroppen det den behöver. Bra mat. Rörelse. Sömn. Vila.

Detta har jag lyckats bra med:

Dricka vatten

Sova ordentligt

Äta bra mat tills lagom mätt

Tränat mer styrka

Detta behöver jag fortsätta jobba med:

Kaffe… Dricker alldeles för många koppar. Blir lätt 4-5 om dagen. Ingen större fara kanske men jag har utsatt min kropp för alldeles för mycket stress det senaste året och kaffet innebär ytterligare stress. Som den hade mått bra utan. Jag gjorde ett försök tidigare i våras att helt sluta men efter nån vecka kände jag att det inte gick. Vill ha några koppar men behöver inte dricka i tid och otid bara för att. 

ringblommor

Förra veckan skrev jag om att jag kände mig i harmoni och rofylld. Det har jag hållit fast vid. Jag har tagit alla tillfällen jag kan och stanna upp och njuta mer av tiden här och nu. Något som jag viljat göra länge så glad att jag äntligen fått tummen ur. Det är inga stora grejer. Några exempel från veckan då jag stannat upp:

Hemma på mamma och pappas gård när jag plockade sallad stannade jag upp, slöt ögonen, och bara njöt av solens värme och tystnaden. Handlade kanske max om 20 sekunder. Men vilken energi det ger!

Satt med min lilla tjej i soffan och läste böcker och tog mig tid att snusa liter extra på hennes mjuka hår och njöt av stunden där och då.

Det behöver inte vara svårare än så. Tar ingen tid. Det svåraste är att komma ihåg att göra det. Men för varje gång blir det mer och mer av en vana och kommer mer spontant.

Resultat

Ja som sagt inte lika stora resultat som förra veckan. Men resultat åt rätt håll så är nöjd. Minus 0,6 kg och ett par cm mindre runt kroppen. Idag  matas vi med att man kan/ska gå ner typ 5 kg på 10 dagar. Då blir man lätt besviken över siffror som 0,6 kg. Det känns ju som ingenting!! Men det är så viktigt att låta det ta tid. En alltför snabb viktnedgång betyder att kroppen släpper vatten och tar av muskelmassan. En mindre muskelmassa leder till lägre förbränning så det vill man inte. Kroppen kan inte bränna fett hur snabbt som helst. Därför måste det få ta tid. Inte så kul kanske. Men bra. 

Matdagbok

Ingen större variation från samma veckan. Har varit hemma den mesta tiden och då blir det mer eller mindre samma som jag äter. Har ni frågor så lämna en kommentar så ska jag försöka berätta mer.

Måndag

kl 8:30 – Omelett på 2 ägg, 2 msk kokosmjölk, stekt i smör med färsk spenat

kl 12:30 – grillad kyckling med cole slaw

kl 17:00 – torsk på spenatbädd i vitlöks- och örtsås

kl 20 (efter träning) – 150 gr kvarg, 7 mandlar, ca 1 dl hallon

Tisdag

kl 8:30 – chiapudding med hallon och blåbär, 2 kokta ägg

kl 13 – rester från gårdagens middag

kl 17 – Kycklingpaj med sallad

kycklingpaj2

Onsdag

kl 8:30 – paleolatte och 1 kokt ägg

kl 13 – rester från gårdagens middag

kl 17 – varmrökt lax och sallad på färsk spenat, tomater, feta ost och oliver

kl 20 (efter träning) – smoothie på kokosmjölk och jordgubbar, 1 kokt ägg

Torsdag

kl 8:30 – äggröra på 2 ägg, 1 skiva fröknäcke med smör och ost 

kl 13 – Wrap med avokado och spenat

kl 17 – stekt korv med 85 % kött, broccolimos på 150 gr broccoli och 2 msk smör

wrap-med-avokado-och-spenat1-940x627

Fredag

kl 8:30 – Kokosgröt

kl 13 – Grillad kyckling, 1 avokado, sallad

kl 17 – tacofärs med grönsaker, salsa, avokado, riven ost

kl 20 (efter träningen) – chia-pudding på 1 dl kokosmjölk och 1 msk chiafrö, 2 kokta ägg

Lördag

kl 9 – Chiapudding med blåbär och hallon

kl 13 – en omelett på 2 ägg fylld med lite tacofärs från igår, sallad

kl 17 – Kycklinggratäng med tomat och curry

kl 20 – ca 1 dl salta mandlar

Söndag

kl 8 – Chiapudding med kiwi och röda vinbär, lite hackade nötter, 1 kokt ägg

kl 13:30 – Wrap med kyckling och grönsaker

kl 17:00 – Ugnsbakad lax med blomkålsmos och sallad

kl 20:30 (efter träning) – 200 gr kvarg, ca 1 dl tärnad vattenmelon, 5 hackade mandlar

chiafrukost

Träningen

Denna vecka har jag lyckats med målet från förra veckan -träna mer styrka. Resultatet blev en vecka med träningsvärk. Men jag är en sån där som gillar känslan av träningsvärk. Känns så skönt att veta att kroppen håller på att bli starkare. Löpningen ha också gått riktigt bra. Och i går, söndag, sprang jag 65 min non stopp, utan att gå någonting. Det har a l d r i g hänt förut. Så grymt nöjd med det.

måndag – styrka rygg och mage och spinning 50 min

tisdag – vila

onsdag – löpning korta intervaller, core-styrka

torsdag – vila

fredag – löpning 40 min plus benstyrka

lördag – vila

söndag – löpning 65 min

Inför nästa vecka

Så inför nästa vecka – fortsätta med de positiva tankarna. Skam den som ger sig – dra ner på kaffet. Fortsätt med styrketräningen. Dela gärna med dig i kommentarerna och ge inspiration både till mig och de andra läsarna.

Vill du hänga på CLEAN28 i august?

22 augusti drar nästa omgång av CLEAN28 igång där jag som kostrådgivare hjälper dig till bättre hälsa och ökat välmående. Egentligen är gruppen full men har bestämt att släppa 5 platser till då intresset har varit så stort. Läs mer om upplägget här och maila mig på annika@cleaneatingbyannika.se för att boka din plats.

CLEAN28 rektangel