Förra sommaren när vi var i Stockholm så var ett besök i Lchf-klubbens butik givet. Jag skrev ett inlägg om det då som du kan hitta här. Det är verkligen en supermysig liten affär och personalen var supertrevlig och hjälpsam. Sedan dess har jag beställt produkter därifrån med jämna mellanrum. Deras fröknäcke är en favorit och för ett tag sedan så kom de med en ny variant – chiaknäcke.

IMG_1972[1]

Förra veckan hämtade jag ut ett nytt paket från lchfklubben (de har gett mig ett antal produkter att testa) med bland annat deras chia-knäcke. Och jag tror minsann att jag har en ny favorit :) riktigt gott och knaprigt. Det knapriga är ju annars något som man kan sakna på en lågkolhydratskost då mycket är mjukt i konsistensen. Dagens frukost blev ett chia-knäcke med kokt ägg. En riktig höjdar-kombo!

IMG_1992[1]

De små chia-fröna är ju riktiga små dunder-frö. Rika på bland annat den viktiga fettsyran omega 3 och en bra vegetabilisk källa till protein. Här kan du läsa ett tidigare inlägg som jag skrivit om just chia och alla dess nyttigheter.

IMG_0467.JPG

 

Vad kan man då använda fröna till? Utöver i bröd som Chia-knäcke så kan du till exempel använda det om du vill koka sylt. Här hittar du ett inlägg då jag kokar sylt på jordgubbar och chia. Fröna får sylten att tjockna och får riktig sylt-konsistens.

IMG_1694[1]

 

Chia-puddingar är ju otroligt populärt just nu och du kan variera det i oändlighet med olika smaksättningar. Här hittar du ett äldre inlägg med chia-pudding.

Hur använder du chia-frö? Kan du inte lämna en kommentar och dela med dig? Jag är nyfiken på att testa nya smaksättningar och så vidare. 

Annika