Jag ska köra en CLEAN28. Jag hintade om detta på min instagram tidigare i veckan och frågade om ni var intresserade av att följa mig. Det visade sig att ni var många som ville så därför ska jag så klart detta med mig av mina erfarenheter till er. 

 

Nyfiken på min matdagbok?

 

Vad är CLEAN28?

CLEAN28 är ett kostprogram som jag har tagit fram där fokus är viktminskning. Det är ett upplägg där man utgår från rena och naturliga råvaror och ett enkelt sätt att hålla koll på sina portionsstorlekar utan att räkna kalorier och väga maten. Under våren har jag kört två omgångar. Under de 4 veckorna som programmet sträcker sig över så har majoriteten av deltagarna gått ner 3-4 kg. Riktigt bra resultat och det har varit otroligt inspirerande att få följa deltagarnas resa. Nästa omgång drar igång 22 augusti. Du kan läsa mer om CLEAN28 här

 

CLEAN28 rektangel

 

Innan jag lanserade CLEAN28 så gick jag så klart noga igenom upplägget  för att vara säker på att det skulle fungera på ett bra sätt. Jag gick igenom fördelningen av fett, kolhydrater och protein samt energiinnehåll (kalorier) för att se att allt var som det ska. Jag räknade på och kontrollerade allt noga men testade aldrig själv ”på riktigt” mer än i nån vecka för att se att det var ett upplägg som funkade i vardagen. 

 

Varför ska jag köra en CLEAN28?

Men nu har jag bestämt att köra en full omgång och dela med mig här på bloggen till er som är intresserade. Anledningarna är två. Dels för mig rent personligen – jag har ca 5 envetna kilon kvar sen min senaste graviditet. Lilla E är 2 år nu och jag vill verkligen komma i min vanliga form igen. 5 kg kanske inte är så mycket men jag vill verkligen komma i mina gamla jeans igen och det skulle definitivt ge mig mer ork i löparspåret om jag blev av med de där extra kilona. Den andra anledningen är att jag personligen gillar att följa liknande hälsosatsningar  när jag själv läser andra bloggar. Till exempel har Therese som driver bloggen Texie’s Kitchen gjort en hälsosatsning i vår som jag följt med stort intresse. Jag tänker att ni som följer mig säkert gillar samma saker som jag och därför vill jag dela med mig av detta.

 

Vad kommer jag att dela med mig av?

Jag kommer här på bloggen och i mina andra sociala kanaler som Facebook och instagram att dela med mig av mina dagar. Jag kommer att berätta och visa vad jag äter. Dela med mig av tankar och erfarenheter. Utöver min matdagbok så får ni även följa med mig i min träningsvecka. Varje vecka blir det även en form-check där jag berättar vilka resultat som jag fått under veckan. 

Om du vill hänga på mig och se hur det går för mig så ska du ha extra uppsikt här på bloggen om söndagarna. Jag kommer så klart att dela med mig av tankar, erfarenheter, mat och träning under veckan också men på söndagar blir en sorts sammanfattning av veckan som gått. Hoppas att ni får intressant läsning :)