Spagettipumpa! Som jag har letat men äntligen så hittade jag en. Tjoho! I dagens film så visar jag hur enkelt det är att tillaga en. Du kan se filmen genom att klicka på länken här nedanför. Gillade du den? Då tycker jag absolut att du ska prenumerera på min kanal så missar du inte filmer framöver. Jag delar nya filmer varje vecka. Du prenumererar genom att klicka på den röda knappen. Stort tack <3 

HUR DU TILLAGAR SPAGETTIPUMPA

Jag hörde för första gången talas om spagettipumpa, eller spagetti squash, via amerikanska bloggar och kanaler på youtube för ett par år sedan. Sedan dess har jag letat och letat men aldrig hittat. Förrän härom veckan. Äntligen dags att testa!

Grejen med spagettipumpa är att när den ugnsbakas så blir innandömet, fruktköttet, som spagetti. Det vill säga grönsaksspagetti utan att behöva hyvla eller svarva. Nyfiken på resultatet? Spana in ovan filmen vettja!

spagettipumpa

spagettipumpan

Ugnsbakad spagettipumpa

Ugnsbakad spagettipumpa – Foto Annika Malm

Du delar pumpan i två halvor som sedan gröper du ur trådarna och kärnorna. Pensla sedan innandömet med olivolja och salta och peppra. Baka i ugnen i 45-60 min i 200 grader. Tiden beror på storleken. Låt vila i 10 minuter innan du börjar gröpa ur köttet.

Nyfiken på mer om pasta på grönsaker? Kika in filmen nedan. Läs gärna även inlägget där jag berättar mer om hur jag gör och vilka grönsaker som kan svarvas till pasta eller nudlar. 

Ser du en spagettipumpa i affären så tycker jag absolut att du ska köpa med en hem. Riktigt kul grönsak som också gick hem hos barnen. 

clean eating by annika