Vilken helg det har varit. Jag kan knappt tro att det är sant vad som har hänt där uppe i Stockholm. Henrik var uppe i Stockholm ons-tors med jobbet och är så tacksam över att han inte var där när allt det här hände. Det påminde mig verkligen om hur skört livet är. Jag känner mig så tacksam för att familj och vänner är trygga samtidigt som jag känner oerhört för alla drabbade. Kan inte föreställa mig hur det måste ha varit att vara där uppe i Stockholm igår eftermiddag.Lika svårt att första vad som har hänt, lika underligt känns det att livet bara fortsätter som vanligt. Men samtidig känns det rätt att fortsätta med sina vanliga vanor och inte låta onda människor hindra oss.

Även om jag bär med mig en särskild känsla i tanken så har vi haft en fin dag. Sol och värme. Så skönt att kunna gå ute utan jacka. Älskar sol och värme! Vi ska ha kalas här hemma imorgon för mig och Henrik som båda har fyllt 35. Så jag och Ebba var iväg på förmiddagen och handlade allt inför imorgon. Sen på eftermiddagen så testade jag en ny variant på wrap slash kesoplättar. Gjorde en vanlig smet som till kesoplättar fast gräddade den i ugn. Har för mig att jag sett Cecilia göra så tidigare. Eller kanske var det bananpannkaka hon gjorde… Sen fyllde jag den med tre olika fyllningar: blåbär, choklad och mandel. Mumsigt blev det så klart jag delar receptet här :)

Kesorullar med tre olika fyllningar

  • 4 ägg
  • 200 gr keso
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk husk

Mixa ägg och keso till en slät smet. Ha i övriga ingredienser och blanda slätt. Bred ut på en klädd plåt. Använd en djup plåt eller vik upp kanterna lite på pappret. Grädda i 200 grader tills smeten har stelnat.

Ta ut och låt kallna. Lossna från pappret. Bred på din fyllning.

Blåbärsfyllningen gjorde jag genom att bara blanda vispad grädde och mosade blåbär. Jag använde den här chokladkrämen och det här nötsmöret (annonslänkar). 

Innan jag går och sätter mig i soffan med barnen så har jag två saker att säga. Sak nr 1 – Mitt i allt tumult igår så glömde jag bort att säga att avsnitt nr av av min och Tines podd Hälsohormoner ligger ute. Ämnet denna vecka är naturlig mat. Du hittar den på iTunes, podcaster, acast osv. Sök bara på Hälsohormoner så hittar du oss :) Sak nr 1 – jag laddade upp en ny kort presentations-film på min youtube-kanal igår. Du hittar min kanal här. Jag kommer framöver att verkligen satsa på att filma för jag tycker verkligen att det är superkul. Trodde aldrig att jag som egentligen är så obekväm framför kameran skulle gilla att filma men det är verkligen jättekul :) Just nu håller jag på och redigerar en film där jag gör smoothie som jag hoppas kommer upp i början på nästa vecka. Hade varit så kul om du ville prenumerera på min kanal :)

Ha nu en fortsatt fin kväll så hörs vi snart igen!