Äta Clean

Lakrits – min absoluta favorit

Jag har alltid så länge jag kan minnas älskat lakrits. Speciellt salt lakrits. När jag var en godisråtta så var mina första val alltid de salta godisarna i skålen. Salta S, salta sillar, djungelvrål, Häxvrål, listan kan göras lång. När jag var 22 år och pluggade ett år i England, där de av någon anledning inte har fattat grejen med salt lakrits, så fick min mamma regelbundet skicka paket med salt lakrits till mig. Min kärlek till salt lakrits kommer nog aldrig att försvinna. Men eftersom jag idag väldigt sällan äter godis så har jag hittat mina nya lakritsfavoriter. Här har ni en som får mitt hjärta att bulta extra hårt.

laktrisglass

 

Så här på sommaren brukar en burk med saltlakritsglass från Alvesta Glass få följa med mig hem i matkassen. För det mesta gör jag egen i glassmaskinen här hemma och smaksätter med lakritspulver men när tid inte alltid finns så är det skönt och smidigt att det finns andra alternativ också.  Glassen finns i flera olika smaker. All glass från Alvesta är inte sockerfri men till mina stora glädje så är deras saltlakritsglass sötad med stevia.

 

alvesta_produktbild_allelrgi_etc_201524-749x1030

Bild lånad från Alvesta glass hemsida

 

Igår kväll efter min löparrunda så njöt jag av en stor skål med lakritsglass och ett gäng färska jordgubbar. Njutning på riktigt! Sommar i en skål! Jag är så glad att det finns bra alternativ som gör det möjligt för mig att fortsätta njuta av mina favoriter.

 

laktritsglassmedjordgubbar

lakritsglass3

 

För tydlighetens skull så vill jag avslutningsvis understryka att jag inte får någon ersättning av Alvesta Glass för att skriva detta inlägg. 

 

 

 

 

Nyhetsbrev

Annat som kan intressera

1 kommentar

  • Reply
    Riktig gräddglass utan vitt socker som du enkelt gör själv | Clean Eating by Annika
    7 juli, 2016 at 21:31

    […] den. Personligen väljer jag helst Alveste-glass om jag ”måste” köpa. Du kanske såg mitt inlägg […]

  • Lämna ett svar