0 In Personligt

Matlagning i båten i Marstrands hamn

Hej på er!

Hur har er måndag varit? Har ni fått er lite sol? Själv sitter jag just nu i båten i Marstrands gästhamn med en bit 85 %-ig mörk choklad och senaste avsnittet av Jonas Coltings podd i öronen. Har det inte helt fel med andra ord ;) Vi har hyrt en båt för en vecka och tar oss en vecka här på västkusten.

marstrandcollage

 

Vi har som sagt hyrt en motorbåt i en vecka och ska se om båtlivet är något för oss. So far so good! Vi gick ombord båten på Fotö igår eftermiddag och idag efter frukost så styrde vi mot Marstrand och här har vi spenderat eftermiddagen och ska stanna för natten. Marstrand är ett helt fantastiskt litet sommar-samhälle. 

Efter lite enkel lunch/mellanmål i båten (så himla skönt att äta lågkolhydratkost vid såna här tillfällen och hålla sig mätt och nejd i 5-6 timmar utan problem) så tog vi oss en vända i hamnen. Barnen lekte på den fina lekplatsen och sen tog vi oss en promenad upp mot öns fästning.

 

Annikamarstrand

gulthusmarstrand

rosor

 

Unna dig att äta bra även på semestern

Framåt sena eftermiddagen så var det dags att fixa ihop lite middag och jag tänkte ta tillfället i akt att visa hur enkelt det är att få ihop bra, hälsosam och god mat även om köket är litet och enkelt. Dagens middag för familjen Malm blev stekt lax med kall örtsås och färsk potatis för resten av familjen och sallad för min del.

 

laxmedörtsås

 

Jag lät laxen tina under dagen så att det skulle gå snabbt och enkelt att steka på. Det går så klart att köpa egna kalla såser men många sorter innehåller en hel del tillsatt socker så jag föredrar att göra min egen. Jag tog ca 2/3 crème fraîche och 1/3 majonäs och hade i lite strimlad purjo och lite frysta hackade örter. Smaka bara av med salt och peppar och sen klart! Barnen är inne i en period då de inte äter saker som är hopblandade och är allmänt skeptiska mot grönt så min örtsås går inte hem hos dem och istället fick de lite gräddfil till. Min lilla flaska med olivolja som brukar hänga med mig (perfekt med lite olivolja på salladen om man äter ute och alternativen med mindre kolhydrater är få) är med även denna vecka.

 

kallsås

matbordet

 

Nu ska vi spela lite spel med barnen innan vi går och lägger oss och så får vi se i vilken hamn vi landar imorgon. Morgondagens mål är att försöka visa er hur en frukost här i båten ser ut. Ha en fin kväll så hörs vi imorgon!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply