Den här våren har verkligen varit så fantastiskt rolig och händelserik för mig. Min dröm att arbeta med hälsa har äntligen blivit verklighet och ibland får jag nästan nypa mig i armen och påminna mig själv om att det här faktiskt händer. Sen jag fick min license som kostrådgivare så har jag fått förtroendet att hjälpa många till bättre hälsa och mer livskvalitet. Det är så roligt att få se hur mina råd gör att personerna jag hjälper går ner i vikt, får en lugnare mage, mer energi för att bara nämna några av de positiva förändringarna.

Läs mer:

>> Kostrådgivning för privatpersoner

Jag har kört en del individuell rådgivning men den senaste tiden har det främst handlat om mitt program CLEAN28.

 

CLEAN28 rektangel

 

Vad är CLEAN28?

CLEAN28 är ett program som jag taga fram som kombinerar individuell rådgivning med stöd och pepp från en grupp med deltagare som stävar efter liknande mål. Läs mer här.  Konceptet har visat sig fungera långt bättre än vad jag vågat hoppats på. Jag har under maj och juni kört totalt två omgångar och fått träffa många  fantastiskt starka, fokuserade och inspirerande personer. Fokus får CLEAN28 är viktminskning men kosten som programmet baseras på fungera även utmärkt för att lugna magar/ibs, sötsug, eksem och verkar läkande och balanserande för kroppen som helhet och det hormonella systemet. Här är citat från några av de tidigare deltagarna:

Jag gick ner ca 4 kg. Mitt sötsug försvann. Jag är jätteglad och tacksam över denna grupp och satsning på mig själv.

Mitt mål med clean28 var få ordning på sötsuget och få en lugnare mage efter utmattningsdepression. Har jag lyckats? Ja, för första gången i mitt 37-åriga liv ser jag ett ljus. Tidigare försök att få ner godisintaget har alltid slutat i hetsätning.Ett plus de här veckorna är -2,8 kg på vågen vardera 3 cm låret och stussen. Tack Annika för att du har gett mig hopp!

Minus 2,7 på vågen, 3 cm i midjan och 2 cm runt låret. Grymt nöjd med resultatet, vågade inte riktigt tro på att min stackars kropp skulle våga släppa något alls efter allt bantande genom åren. Andra hälsovinster som att jag inte haft ont i magen på 4 v, bättre hud och framför allt att jag är så mycket piggare får mig absolut att vilja fortsätta med den här kosten.  Stort tack Annika!

Att få ta del av saker som dessa gör mig så så glad! Det känns som om allt mitt privata stretande med vikt, magproblem och kost och varit värt det nu när det har gett mig möjligheten att hjälpa andra. 

Läs mer:

>> Camillas tankar efter att ha deltagit i CLEAN28
IMG_3230

Blir det fler omgångar av CLEAN28?

De senaste veckorna har jag fått flera mail och meddelanden på min Facebook-sida om det blir fler omgångar och hur man gör för att anmäla sig. Självklart blir det fler omgångar och nästa runda drar igång 22 augusti. Flera har redan nu valt att boka sin plats för att veta att man har något som väntar efter semestern. Om du också är intresserad så maila mig på annika@cleaneatingbyannika.se. De omgångarna kommer dessutom att vara uppdaterade och ännu bättre tack vare bra feed back som jag fått av vårens deltagare. Jag kommer även att ha en fortsättning, ett steg 2, för de som redan gått de första fyra veckorna.