Inspirerad av Chewpakka så kommer jag att ta ett krafttag med kosten så här mot slutet av året för att inleda 2015 på absolut bästa sätt. Jag har bestämt mig för att 2015 ska bli ett grymt bra år och tänker börja redan nu så jag har ångan uppe 1 januari.

Träningen funkar kanon för mig just nu. Det går hur bra som helst. Älskar timmarna i gymmet och benen flyter på nästan som av sig själva under mina löppass. Idag drar även min 30-dagars–utmaning igång. Läs mer här. Jag la ut en fråga på instagram om någon eller några ville hänga på och vi har blivit ett litet gäng. Sjukt kul!

Det är kosten jag behöver arbeta med. Jag äter bra men alldeles för mycket. Jag har under de senaste veckorna kommit på mig själv med att äta även fast jag egentligen inte är hungrig. Det är inte sunt. Så kosten behöver jag jobba mera med. Mest mentalt för jag vet vad som är bra mat för mig och min kropp.

Syftet är egentligen inte viktminskning utan mer en hälsosam inställning till mat. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte vill gå ner i vikt, speciellt de 4 sista graviditetskilona som sitter som berget, men jag känner att jag har haft fel tillvägagångssätt sätt hittills. Jag skulle kunna dra igång en crash-diet och gå ner i vikt snabbt men jag vet vad som händer efteråt för jag har gjort det så många gånger. Kilona smyger sig tillbaka ett efter ett och innan man vet ordet av så är man tillbaka på ruta ett. Detta får ta den tid det tar och fokus ligger på hälsa och innerst inne så vet jag att vikten kommer minska som en bonuseffekt av det. Så fokus är att hitta en hälsosam inställning till mat och att lära mig tyda mina egna hungersignaler snarare än att rasa i vikt.

Mina barn ska inte växa upp med en bantande mamma utan med en hälosam glad och pigg mamma ;)

Jag kommer att föra matdagbok som jag kommer att lägga upp i ett inlägg varje söndag för den som ev är intresserad. Vill inte lägga upp dagligen för jag känner själv att det blir för tjatigt. Så på söndagar kommer ett inlägg med veckans matdagbok och så får vi se hur länge jag kör på så. En vecka i taget är vad som gäller.

Jag kommer att frångå strikt lchf efter att ha läst på en hel del de senaste veckorna och känner att min träning skulle må gott av en högre andel protein. Att min kost ska vara fri från gluten och socker i största möjliga mån råder det ingen tvekan om. Men andelen fett kommer att minska till förmån för protein. Ev ändrar jag tillbaka framöver men jag har bestämt att testa detta nu under en period.

Har ni börjat fundera på era mål inför 2015? Ni gör klokt i att börja fundera redan nu och bestämma er i god tid innan tolvslaget på nyårsafton. Då hinner ni förbereda er mentalt och är redo att göra 2015 till ert bästa år någonsin!

kram, Annika

goal-quote-e1347370992801