2 In Personligt

Recept: kesoplättar

Här har ni ett riktigt toppenrecept! Dels är kesoplättarna supergoda och dels är de så användbara. Du kan använda dem som vanliga plättar så klart men de funkar också utmärkt som brödsubstitut. Receptet är lånat från 56kilo.se

Kesoplättar, 1 port, 2-4 plättar

  • 1 ägg
  • 100 gr keso
  • 0,75 msk fiberhusk
  • nypa salt

Mixa allt med stavmixer och klicka ut  4 stycken i panna med kokosfett (utan smak). Stek på ganska svag värme (50%) en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända.

IMG_3632[1]

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Skagenröra | Clean Eating by Annika
    30 augusti, 2015 at 13:31

    […] kanon på en variant av toast Skagen med kesoplättar som bröd istället för vanligt vitt bröd. Här hittar du receptet på kesoplättarna och här ett inlägg då jag gjort räkmacka på […]

  • Reply
    Räkmacka med allt det goda | Clean Eating by Annika
    17 september, 2015 at 13:44

    […] te-kakan som brukar vara obligatorisk annars. Jag slängde ihop en omgång med kesoplättar (recept här). Jag gjorde dem större än vad jag brukar och i storlek som te-kakor. Sen på med de […]

  • Leave a Reply