God morgon!

Redan fredag igen och en ny härlig helg på ingång. Gissa vad min första tanke imorse var när jag tänkte på helgen som är på g? Undrar om jag håller på ett bli ett tvättäkta hälsofreak eller vad som händer, men min första tanke var ”yes imorgon är det lördag och dags för mitt morgonpass på gymmet”. Sedan i höstas har jag ju satt klockan på 6 i princip varje lördag och dragit till gymmet. I början var det seeeegt att ta sig upp men jag tog mig upp och nu känns det istället konstigt om jag skulle hoppa över passet. En ny rutin har blivit en vana. Det sägs att det tar 21 gånger innan något nytt blir en vana. Kanske har det gått 21 lördagar nu ;)

hämta (22)

 

Jag känner mer och mer att jag är grymt sugen på att på allvar satsa på att bygga en mer muskulös och stark kropp. Det är så snyggt med starka kvinnorkroppar! Jag vet att många tjejer är lite rädda för att gå till gymmet för att de är rädda för att de ska bli biffiga men sanningen är ju att det krävs enormt mycket hårt jobb för en tjej att bygga muskler. Det är mycket svårare för en tjej än för en kille eftersom vi har mycket längre nivåer av testosteron (som är muskelbyggande).

tumblr_m5sqvdLpOH1qb6t6wo1_500(bild lånad från strongisnewskinny.blogspot.com)

Det krävs alltså hårt arbete i gymmet men kanske främst i köket och med kosten. Om man vill att musklerna ska synas så måste ju den extra vadderingen bort. Det är väldigt svårt att träna sig ner i vikt och man brukar säga att 80 % av en viktnedgång är kost och 20 % träning eller att kosten gör att du går ner i vikt och att träningen formar kroppen.

Det är just det som är min stora utmaning – kosten. Jag äter bra mat men för mycket och ofta. Små-äta is my middle name ;) Det är helt enkelt för gott med mat ;) Jag behöver ta en krafttag om jag ska ändra det och jag känner mig mer och mer redo. Lyssna på kroppen, äta gott och bra men inte i överflöd.

Om du också är intresserad av styrketräning och lågkolhydratskost så vill jag verkligen rekommendera bloggen High Fat Fitness, om du inte redan hittat dit alltså ;) Den drivs av en tjej som heter Martina och som har så mycket bra tankar och kunskap kring träning, kost och mindset.

Visst hade det varit coolt om den där tjejen som alltid var tjockast i skolan, blev en fit 32-årig småbarnsmorsa?! Fuck lagom liksom!

IMG_3226[1]