Idag var planen att jag och Henrik skulle träna tillsammans och köra totalt 4 timmar vasalopps-spinning. Barnvakt var fixat, platser bokade, allt var klart. Men så har ju minsta tjejen haft feber i ett par dagar och varit rejält hostig och hängig så det kändes helt enkelt inte bra att åka ifrån henne och lämna bort henne. Så vi fick helt enkelt dela upp passet emellan oss istället för att köra ihop. Inte samma sak men vi fick båda två cyklat av oss lite i alla fall. 

Idag tänkte jag tipsa om ett perfekt mellanmål som funkar bra efter träning men så klart annars också – nämligen äggmuffins! Perfekt mellanmål som kan tas med och t o m funkar att frysa och ta fram allteftersom. Du kan ha i vilken fyllning och kryddning som du vill egentligen och bara fantasin och skafferiet sätter gränserna.

äggmuffins

Små mini-omeletter helt enkelt som funkar perfekt som både frukost och mellanmål och är perfekta att ha med sig dagar då man är på språng. Jag har ofta med mig ett par kokta ägg i väskan när jag är iväg men man får en hel del konstiga blickar när man står vid spårvagnshållplatsen och skalar kokta ägg. De här väcker inte samma uppmärksamhet hos folk så om du inte vill få en massa skumma blickar så är det här ett smart sätt att få i sig sina ägg och protein lite mer diskret ;)

De här äggmuffinsen är som sagt ett perfekt mellanmål och mycket bättre källa till protein än alla proteinbars. shakes osv som finns att köpa. Rent och naturligt protein. Jag har i dels hela ägg men även extra äggvita för att få upp proteinet lite ytterligare. Det här receptet ger 10 st som innehåller 10 gr protein st så med två stycken får du i dig 20 gr rent protein. Toppen efter träningen och för mättnaden.

Äggmuffins med spenat och gräslök, 10 st

  • 8 ägg
  • 8 äggvitor
  • 3 msk kokosmjölk
  • 1 hackad liten gul lök
  • färsk spenat
  • 2-3 msk hackad gräslök
  • 1-2 tsk vitlökspulver
  • salt och peppar

Vispa ihop ägg och kryddor till en smet. Fördela den hackade löken och ett par spenatblad i varje form. Häll sedan över äggsmeten i 10 st muffinsformar eller i en smord muffinsplåt. Grädda i ca 200 grader i ca 30 min.

Näringsvärde per muffins: 96 kcal, 10 gr protein, 1 gr kolhydrater, 6 gr fett

proteinrika äggmuffins

Jag har nu efter lunch suttit och gått igenom alla mail från er som vill hänga på min onlinekurs Bli av med ditt sötsug på 4 veckor som drar igång efter påsk. Så kul att ni är så många som vill hänga på! Om du inte anmält dig än och vill hänga på så maila mig på annika@cleaneatingbyannika.se men vänta inte för länge för platserna är snart slut.