Go Back
+ servings
Glutenfri smulpaj med jordgubbar

Glutenfri smulpaj med jordgubbar

Skriv ut receptet
Total tid 30 minuter
Portioner 6

Ingredienser

  • 750 gr jordgubbar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl havremjöl
  • 0,5 dl surkin gold eller kokossocker
  • 3 msk fibersirap, agave, honung eller yaconsirap
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Skölj, rensa och dela jordgubbarna i mindre bitar. Fördela i en pajform.
  • Pudra potatismjöl över jordgubbarna.
  • I en bunke blanda övriga ingredienser. Smeten ska vara kladdig men inte rinnande. Är den smulig så tillsätt lite mer av den kladdiga sötningen du använder eller lite vatten. Är den för blöt så tillsätt lite mer havremjöl.
  • Fördela smeten över jordgubbarna.
  • Grädda i ugnen i 15-20 min.