Hej och välkommen till mig!

Det är jag som är Annika.

Jag är tjejen som gjorde en 180 graders totalvändning och insåg hur bra man kan må. Jag la om min kost, började träna, slapp mina ständiga magproblem och tappade närmare 40 kg

Idag brinner jag för att inspirera och hjälpa andra göra sina resor till sitt bästa mående. Jag förespråkar en naturlig livstil där riktig mat tar fokus och hjälper oss att hitta tillbaka till en ursprungliga kontakten med vår kropps hunger och mättnad.

Mitt motto – mer näring och mindre skräp i maten.

2016 utbildade jag mig till kostrådgivare och idag kombinerar jag mitt arbete med social medier med mitt arbete som lärare och specialpedagog på världens bästa skola.

Min matfilosofi

Vad är clean eating?

Clean eating är en matfilosofi, ett sätt att se på mat, som har sitt ursprung i USA. Jag mötte begreppet för första gången genom hälsoprofilen Tosca Reno som fortfarande är en aktiv förespråkare på andra sidan Atlanten. 

Clean eating är ett sätt att se på mat där man lägger vikt vid att det vi stoppar i våra munnar, bidrar med något gott till kroppen. Clean eating för mig är rena råvaror, i sin naturliga form och en jakt på näring och medvetna val för att ge kroppen det bästa den kan få.

Jag förespråkar att vi skiftar fokus från att ”ta bort” till att ”lägga till”. Lägg inte fokus på vad du inte ska äta, utan snarare vad du ska äta mer av för att må bra.

Missförstånd kring clean eating

Jag blir ledsen när jag ibland stöter på missförstår oc förvirring kring vad ordet ”clean” betyder. Det händer att det kopplas ihop med ett svart-vitt sätt att se på mat där ”clean” ställs mot ”dirty”.

Det är inte alls det som det handlar om. Det handlar inte om att dela in mat i bra eller dåligt och att vissa livsmedel är off limits. Det handlar om en stävan att ur ett glädjefyllt perspektiv lägga fokus på näringsrik och god mat.

smoothiebowl