Värm ugnen till 175 grader.
Vispa ägg och björksocker rejält fluffigt.
Blanda ner mjölken.
I en bunke blanda havremjöl, hush, bakpulver och kanel. Blanda sedan ner i äggsmeten.
Låt degen stå och svälla i ca 10 min.
Under tiden blandar du fyllningen. Blanda smör, björksocker, kanel och vaniljpulver till en jämn kräm. Enklast om smöret är lite mjukt.
Lägg ut ett bakplåtspapper på köksbänken. Häll över lite olja och pensla ut över pappret. Lägg på degen.
Tryck ut degen något över bakplåtspappret.
Gör på samma sätt med ett bakplåtspapper till och lätt detta sedan över degen med den oljade sidan nedåt.
Kavla ut degen mellan de oljade pappren.
Dra av det översta pappret och bred ut fyllningen över degen.
Använd det undre pappret och ev en slikepott eller liknande för att rulla ihop degen till en rulle.
Skär sedan ca 3 cm tjocka bitar och placera i bullformar och även gärna i en bullplåts för finast form på de gräddade bullarna.
Pensla försiktigt med ägg och strössla över till exempel kokos. Vill du ha vit kokos så strössla över lite mer efter gräddningen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.