Go Back
glutenfria kanelbullar havremjöl

Glutenfria kanelbullar med havremjöl

Skriv ut receptet

Ingredienser

Till degen

  • 4 st ägg
  • 0,5 dl björksocker
  • 1 dl valfri mjölk
  • 2 dl glutenfritt havremjöl
  • 0,5 dl fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kardemumma

Till fyllningen

Övrigt

  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • Kokos, flagad mandel, hackade nötter eller annat att strössla över

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Vispa ägg och björksocker rejält fluffigt.
  • Blanda ner mjölken.
  • I en bunke blanda havremjöl, hush, bakpulver och kanel. Blanda sedan ner i äggsmeten.
  • Låt degen stå och svälla i ca 10 min.
  • Under tiden blandar du fyllningen. Blanda smör, björksocker, kanel och vaniljpulver till en jämn kräm. Enklast om smöret är lite mjukt.
  • Lägg ut ett bakplåtspapper på köksbänken. Häll över lite olja och pensla ut över pappret. Lägg på degen.
  • Tryck ut degen något över bakplåtspappret.
  • Gör på samma sätt med ett bakplåtspapper till och lätt detta sedan över degen med den oljade sidan nedåt.
  • Kavla ut degen mellan de oljade pappren.
  • Dra av det översta pappret och bred ut fyllningen över degen.
  • Använd det undre pappret och ev en slikepott eller liknande för att rulla ihop degen till en rulle.
  • Skär sedan ca 3 cm tjocka bitar och placera i bullformar och även gärna i en bullplåts för finast form på de gräddade bullarna.
  • Pensla försiktigt med ägg och strössla över till exempel kokos. Vill du ha vit kokos så strössla över lite mer efter gräddningen.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.