Go Back
+ servings
Glutenfri paj med kyckling fetaost gräslök

Glutenfri paj med kyckling, fetaost & gräslök

Skriv ut receptet
Total tid 1 t
Portioner 4

Ingredienser

Glutenfritt pajskal

  • 4 dl avrunna kikärtor (kokta)
  • 4 msk pofiber
  • 1 msk kokosolja eller smör
  • 2 msk kallt vatten
  • salt

Fyllning

  • 300 gr kall tillagad kyckling
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • paprikapulver
  • olja
  • 150 gr fetaost
  • 2 msk hackad gräslök (färsk eller fryst)

Äggstanning

  • 4 st ägg
  • 2 dl valfri mjölk

Instruktioner

  • Värm ugnen till 225 grader.
  • Mixa samman alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i en pajform. Låt stå kallt i frysen i ca 5 min innan skalet förgräddas i 10 min.
  • Skär kycklingen i bitar och hacka lök och vitlök. Fräs sedan i lite olja i en panna tillsammans med paprikapulver. Tillsätt gräslöken innan du drar av pannan från plattan.
  • Fördela fyllningen jämt i pajskalet och strössla över den smulade fetaosten.
  • Vispa ihop äggstanningen och häll över fyllningen.
  • Grädda pajen i ca 30 min tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.
  • Servera med en god sallad och eventuellt en klick gräddfil.