Go Back
kycklingköttbullar

Kycklingköttbullar i tomatsås med basilika

Skriv ut receptet

Ingredienser

Till kycklingköttbullarna

  • 500 gr kycklingfärs
  • 2 msk havregryn som blötläggs i lite vatten i ett par minuter
  • 1 st ägg
  • salt & peppar

Till tomatsåsen

  • 500 gr passerade tomater
  • 1 kruka basilika
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk grönsaksfond
  • salt & peppar
  • 160 gr pasta

Instruktioner

  • Blanda kycklingfärs med ägg, blötlagda havregryn, salt och peppar.
  • Rulla bullar och stek i en panna. Jag bruksr bryna i stekpanna för att de ska få yta och sedsn gräddar jag färdigt i ugn.
  • Hacka vitlök och fräs i lite smör eller olja.
  • Tillsätt tomaterna och tomatpuré.
  • Hacka basilika och rör ner.
  • Låt småputtra och smaka av med salt och peppar.
  • Koka pasta enligt anvisningar.
  • Rör ner kycklingbullarna i såsen och servera med pasta.