Go Back
+ servings
glutenfria-blåbärsmuffins-utan-socker-och-mjölk-3

Glutenfria blåbärsmuffins utan socker & mejerier

Skriv ut receptet
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 12 st

Ingredienser

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Smörj formarna i en muffinsplåt eller använd pappersformar.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Vispa äggen fluffiga.
  • Rör ner den något avsvalnade smälta kokosoljan och mandeldrycken.
  • Vänd ner de torra ingredienserna i äggfluffet.
  • Om du använder svenska blåbär, som lätt färgar av sig, kan du "trycka ner" dem i muffinsarna efter att du fördelat smeten i formarna. Men om du använder de mer fasta amerikanska blåbären, kan du vända ner dem försiktigt i smeten nu.
  • Fördela smeten i formar och fördela eventuellt blåbären.
  • Grädda i ca 20 min men använd gärna en sticka för att se när de är torra i mitten.