Go Back
mandelmussla lchf glutenfria

Glutenfria mandelmusslor

Skriv ut receptet

Ingredienser

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Tärna sedan smör och ägg och tillsätt i bunken.
  • Blanda till en jämn deg. Det ska vara en deg som inte kladdar. Är den för lös så ha i lite mer mandel- och kokosmjöl. Äggens storlek kan påverka.
  • Smörj sedan 10 stycken formar för mandelmusslor.
  • Dela degen i 10 bitar och forma varje bit till en liten boll.
  • Tryck sedan ut varje boll jämnt, i varsin form.Ställ in i frysen i 10-15 min.
  • Grädda därefter i 7-8 minuter. Tänk på att ha koll då alla ugnar gräddar lite olika.
  • Ta sedan ut formarna och lossa mandelmusslorna.
  • Ställ därefter in musslorna utan form på ett galler i den avstänga ugnen i ca 15-20 min. Då blir de krispiga även i botten.