Riv zucchinin på ett rivjärn och lägg i en bunke tillsammans med 1-2 tsk salt. Blanda runt så att saltet fördelas jämnt över zucchinin och låt stå 3-5 minuter.
Sedan riv även moroten men denna behövs inte blandas med salt.
Använd en tygduk eller dina händer för att pressa ut vattnet ut zucchinin och lägg sedan i en bunke tillsammans med moroten.
Därefter tillsätt övriga ingredienser till grönsakerna (ej kokosolja). Låt stå 5 minuter för att svälla.
Smält kokosolja i en stekpanna och provstek en minibiff på medelvärme. Smaka av och tillsätt ev örtsalt i biffsmeten.
Forma sedan biffar och stek på medelvärme. Blöt gärna händerna för att enklare kunna forma biffarna.
Jag brukar själv först vända dem i pannan för att ge dem fin yta och sedan grädda klart dem i ugnen på 200 grader. Näringen i råvarorna kan förstöras om de steks för hårt och därför gräddar jag gärna klart i ugn.
Förvara i kylskåp och håller i 5-7 dagar.