Go Back
+ servings
Morots & zucchinibiffar - glutenfria mjölkfria

Morot- & zucchinibiffar

Skriv ut receptet
Portioner 4 port

Ingredienser

Instruktioner

  • Riv zucchinin på ett rivjärn och lägg i en bunke tillsammans med 1-2 tsk salt. Blanda runt så att saltet fördelas jämnt över zucchinin och låt stå 3-5 minuter.
  • Sedan riv även moroten men denna behövs inte blandas med salt.
  • Använd en tygduk eller dina händer för att pressa ut vattnet ut zucchinin och lägg sedan i en bunke tillsammans med moroten.
  • Därefter tillsätt övriga ingredienser till grönsakerna (ej kokosolja). Låt stå 5 minuter för att svälla.
  • Smält kokosolja i en stekpanna och provstek en minibiff på medelvärme. Smaka av och tillsätt ev örtsalt i biffsmeten.
  • Forma sedan biffar och stek på medelvärme. Blöt gärna händerna för att enklare kunna forma biffarna.
  • Jag brukar själv först vända dem i pannan för att ge dem fin yta och sedan grädda klart dem i ugnen på 200 grader. Näringen i råvarorna kan förstöras om de steks för hårt och därför gräddar jag gärna klart i ugn.
  • Förvara i kylskåp och håller i 5-7 dagar.