Torsk med rödcurry & coconut aminos
Skriv ut receptet
Ett gott och enkelt recept på en härlig fiskgryta som är lagom spicy. Gott med ris eller blomkålsris.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
- 500 gr tinad torsk
- 4 dl valfri grädde eller kokosmjölk
- 1 klyfta vitlök
- 1 st gullök
- 1 msk olja
- 1 msk röd currypasta
- 2 msk coconut aminos
- 1 msk fisksås
- 250 gr cocktailtomater
- pressad citron eller lime efter smak
- salt och vitpeppar efter smak
Finhacka gullök och pressa vitlök.
Värm olja i en gryta och fräs löken men var försiktig så att det inte bränns.
Tillsätt currypasta när löken mjuknat.
Blanda sedan ner grädde, coconut amins och fisksås.
Skölj tomater och rör ner i grytan.
Smaka av med citron/lime, salt och peppar.
Tärna fisken. Dra grytan av värmen och tillsätt fisken. Låt fisken bli genomkokt i den varma grytan.