Go Back
+ servings

Torsk med rödcurry & coconut aminos

Ett gott och enkelt recept på en härlig fiskgryta som är lagom spicy. Gott med ris eller blomkålsris.
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid15 minuter
Portioner: 4 port

Ingredienser

  • 500 gr tinad torsk
  • 4 dl valfri grädde eller kokosmjölk
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st gullök
  • 1 msk olja
  • 1 msk röd currypasta
  • 2 msk coconut aminos
  • 1 msk fisksås
  • 250 gr cocktailtomater
  • pressad citron eller lime efter smak
  • salt och vitpeppar efter smak

Instruktioner

  • Finhacka gullök och pressa vitlök.
  • Värm olja i en gryta och fräs löken men var försiktig så att det inte bränns.
  • Tillsätt currypasta när löken mjuknat.
  • Blanda sedan ner grädde, coconut amins och fisksås.
  • Skölj tomater och rör ner i grytan.
  • Smaka av med citron/lime, salt och peppar.
  • Tärna fisken. Dra grytan av värmen och tillsätt fisken. Låt fisken bli genomkokt i den varma grytan.