banner annonslänk bodystore

Torsk och andra typer av fisk är inte alltid helt lätt att lyckas med. Men två saker har jag lärt mig som gjort det lättare för mig;

  1. se till att fisken är tinad och
  2. tillsätt fisken allra sist och ha koll på tiden.

Att tillaga fisk som soppa eller gryta känner jag är ett säkrare kort än att tillaga fisken ”ren”. Då får den god smak och om den råkar falla sönder lite, så gör det liksom inget. Här är ett exempel på fiskrecept som är både gott och enkelt.

torsk röd curry

Coconut aminos – soja utan soja

Coconut aminos påminner om soja och är gjord på sav från kokosblomman. Det är en fermenteras vätska som är naturligt glutenfri. Den är raw och mycket näringsrik och framförallt galet god.

Coconut aminos kan användas på samma sätt som vanlig sojasås. Gott i alltifrån marinader, såser, grytor och som dressing över salladen. Riktigt gott till ris om du, som jag, gillar sushi.

Coconut aminos har en härlig söt smak som kommer från kokosen. Riktig god! Min egna favorit kommer från Renee Voltaire och finns i två variernater; en original och en sweet and soul. Ett måste till sommarens sallader och grillning.

Jag köper mina coconut aminos från Bodystore och du hittar dem här.

coconut aminos

Torsk med rödcurry & coconut aminos

Här nedanför kan du se receptet. Det är ett enkelt recept, precis som jag vill ha det, men ändå riktigt gott. Lagom spicy och om du vill ha mer hetta ökar du bara på currypastan. Jag använder för det mesta kokosmjölk och då är det gott att bryta av den söta smaken med lite fräscht från lime eller citron. Men ta det mot slutet och var noga med att smaka av.

Torsk med rödcurry & coconut aminos

Ett gott och enkelt recept på en härlig fiskgryta som är lagom spicy. Gott med ris eller blomkålsris.
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid15 minuter
Portioner: 4 port

Ingredienser

  • 500 gr tinad torsk
  • 4 dl valfri grädde eller kokosmjölk
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st gullök
  • 1 msk olja
  • 1 msk röd currypasta
  • 2 msk coconut aminos
  • 1 msk fisksås
  • 250 gr cocktailtomater
  • pressad citron eller lime efter smak
  • salt och vitpeppar efter smak

Instruktioner

  • Finhacka gullök och pressa vitlök.
  • Värm olja i en gryta och fräs löken men var försiktig så att det inte bränns.
  • Tillsätt currypasta när löken mjuknat.
  • Blanda sedan ner grädde, coconut amins och fisksås.
  • Skölj tomater och rör ner i grytan.
  • Smaka av med citron/lime, salt och peppar.
  • Tärna fisken. Dra grytan av värmen och tillsätt fisken. Låt fisken bli genomkokt i den varma grytan.

Mina favoriter hos Bodystore

Vi har alla favoritprodukter som vi alltid vill ha hemma. Jag har samlat de flesta av mina ”måste-ha-hemma”produkter på min sida hos Bodystore. Klicka här om du vill komma dit och se vad jag har samlat.

annika malm bodystore
signatur annika malm clean eating