0
6) Sötsaker - recept

Glutenfri smulpaj med jordgubbar

banner annonslänk bodystore

Denna glutenfria smulpaj med jordgubbar är lika enkel som god. Smulpajen går snabbt att baka och på ett litet kick har du en god efterrätt eller fika att njuta av. God med lättvispad grädde eller glass. För ett växtbaserat alternativ – prova gärna min cashewgrädde.

Glutenfri smulpaj med jordgubbar

Om sötningen i pajen

Som du ser i receptet kan du välja bland olika alternativ för sötning. Alla alternativ fungerar lika bra. Vilka du använder beror på vad du är ute efter. Jag handlar själv hem från Bodystore som har ett brett utbud till bra pris. Länkarna nedanför tar dig dit om du vill beställa hem också.

Fibersirap och sukrin passar bra för dig som vill minska på blodsockerpåverkan. Även yacon-sirap är milt mot blodsockret. Lär gärna mitt inlägg om just yacon-sirap länkat nedanför.

Yaconsirap – allt du behöver veta

yaconsirap antiinflammatorisk

Honung, agave och kokossocker är mindre processade men påverkar blodsockret mer. Avgör vad som passar dig bäst och baka en god paj att njuta av.

Glutenfri smulpaj med jordgubbar

Receptet ger ca 6 portioner och är som sagt gott tillsammans med grädde eller glass. Bären kan varieras. Potatismjölet har jag i för att göra bärbasen mindre ritning och vattning.

Jag gillar att kombinera havregryn med havremjöl. Tycker att det ger en god smuldeg. Jag brukar använda havremjöl från Kung Markatta.

Glutenfri smulpaj med jordgubbar

Total tid30 minuter
Portioner: 6

Ingredienser

  • 750 gr jordgubbar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl havremjöl
  • 0,5 dl surkin gold eller kokossocker
  • 3 msk fibersirap, agave, honung eller yaconsirap
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Skölj, rensa och dela jordgubbarna i mindre bitar. Fördela i en pajform.
  • Pudra potatismjöl över jordgubbarna.
  • I en bunke blanda övriga ingredienser. Smeten ska vara kladdig men inte rinnande. Är den smulig så tillsätt lite mer av den kladdiga sötningen du använder eller lite vatten. Är den för blöt så tillsätt lite mer havremjöl.
  • Fördela smeten över jordgubbarna.
  • Grädda i ugnen i 15-20 min.
glutenfri smulpaj jordgubbar
signatur annika malm clean eating

    Leave a Reply