Inlägget innehåller annonslänkar för Bodystore.com

Raw food bollar funkar som både fika och som ett mumsigt mellanmål. Det är perfekt att ha en låda med bollar i frysen att ta fram dagar när tiden inte räcker till eller när du är sugen på något gott.

Många raw food bollar är baserade på dadlar och det kan vara svårt att hitta recept om du av någon anledning inte vill eller kan använda dadlar. Därför testade jag mig fram till det här receptet. Jag har i detta fall smaksatt med apelsin men du kan så klart även se receptet som ett grund-recept att utgå ifrån. Jag har sötat med honung men om du vill hålla nere på det söta så ta gärna lite extra kokosolja och/eller nötsmör i smeten för att få den att hålla ihop.

Jag har valt att kalla dem för energibollar just för att de innehåller mycket energi. De är rika på nyttigt fett som ger bra mättnad och energi som håller länge. Men kom ihåg att energi är samma sak som kalorier och att det ganska snabbt kan dra iväg om du stoppar i dig en eller två bollar extra av bara farten.

raw food bollar med apelsin utan dadlar

ENERGIBOLLAR MED APELSIN – RAW FOOD BOLLAR UTAN DADLAR

De här bollarna är naturligt fria från gluten och mjölk. Om du hoppas över honungen så blir de även både veganska och lchf. Iställer för honung kan du ta extra kokosolja och/eller nötsmör. Det gär även utmärkt att söta med några matskedar äpplemos utan tillsatt socker.

Receptet ger ca 10-12 bollar

Du behöver:

Gör så här:

FLER RECEPT OCH INLÄGG SOM KAN INTRESSERA

Här nedanför hittar du en lista med ett gäng andra goda recept på goda mellanmål eller lite nyttigare fika.

bärglass med yoghurt
Bärglass med yoghurt – Foto Annika Malm

Samt andra inlägg här på bloggen som jag tror kan intressera dig.

Hoppas du gillar receptet och dela gärna med dig i en kommentar om du testar eller har något annat på hjärtat. Innan jag går vill jag även påminna om att du gärna får följa mig på FaceBook. Då får du dagligen lagom mycket inspiration och goda recept direkt i ditt flöde. Sök på clean eating by Annika för att hitta mig. Tack snälla!

clean eating by annika

6 svar

  1. Hej, låter jätte gott, men är nötallergiker, har du något tips på vad man kan byta ut jordnöt/mandelsmöret mot?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *