2 In Äggbaserat

Matiga mellanmålsmuffins med ägg

Matiga mellanmålsmuffins som dessa, är ett strålande exempel på ett bra mellanmål. Baserade på ägg så ger de en bra kombo av fett och protein och är samtidigt lite roligare att äta än ett par vanliga kokta ägg. Perfekt kylskåpsrensning också för du kan ju slänga ner precis vad du är sugen på eller råkar ha hemma.

Jag tänkte skriva ett inlägg där jag delar en lång lista med så många olika äggmuffinsfyllningar som möjligt. En lista som ger inspiration och gör det enkelt att variera sina äggmuffins. Jag har ju så klart en del egna förslag men alltid kul med fler så hade varit jättekul om du ville dela dina tips i kommentarerna här nedanför.

Jag vet att många av er också gärna tar emot tips på mat som går hem hos barnen. Och detta är ett bra exempel på sådant. Både Nils och Ebba gillar mellanmålsmuffins. Det är som att formatet muffins gör underverk. Nils kan äta vanligt kokt ägg ibland med Ebba gillar det inte alls. När äggen kommer i form av en fluffig muffins så går det dock betydligt enklare.

äggmuffins med spenat, paprika och majs

Matiga mellanmålsmuffins med ägg

Du kan som sagt mer eller mindre ha i vilken fyllning som. Jag älskar ju grönsaker i alla dess färger och former och att ha i minst en grönsak är ett minimum. Anta utmaningen att ha i så många sorter som möjligt vettja! Färgerna från grönsakerna gör dem ju så fina också.

Receptet ger ca 6 muffins beroende lite grann på hur mycket fyllning du har i. Jag använder en muffinsplåt och brukar alltid smörja formarna i stället för att använda pappersformar. När jag har använt muffinsformar så tycker jag alltid att en tredjedel av muffinsen blir kvar i pappret.

Du behöver:

 • 6 stora ägg
 • 0,5 dl valfri mjölk
 • salt och peppar
 • Valfri fyllning – i filmen ovanför använder jag färsk spenat, röd
 • paprika, majs och lite ost.

Gör så här:

 1. Vipsa ihop äggen med mjölken och ha i salt och peppar.
 2. Smörj muffinsplåten med kokosolja eller smör.
 3. Det kan vara gott att fräsa upp fyllningen i en stekpanna tillsammans med lite fett. Jag tycker att det tar fram smakerna lite mer.
 4. Fördela fyllningen i muffinsformarna och häll sedan över äggsmeten.
 5. Grädda i 175 grader i ca 10-12 minuter.
äggmuffins med spenat, paprika och majs

Fler tips på goda, enkla och hälsosamma mellanmål

Du har väl sett min receptsamling i menyn högst upp på sidan? Om du besöker CEA via dator så ser du det i menyn under bilden högst upp. Om du använder mobilen så behöver du klicka på de tre strecken uppe i vänstra hörnet. Där hittar du en översikt över de flesta recept här på CEA. Det finns några gamla recept som inte ligger där än.

I min receptsamling kan du få ny inspiration till enkel, god och hälsosam matlagning. Här nedanför har jag valt ut några av mina personliga favoritmellanmål från receptsamlingen.

Önskar dig en fortsatt fin lördag och uppmanar dig att testa minst ett nytt recept i helgen!

clean eating by annika

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anna
  2 februari, 2020 at 14:29

  Hej. Kan man frysa dem?

  • Reply
   admin
   13 februari, 2020 at 10:41

   Jag tror inte det tyvärr. Men de håller sig längre i kylen.

  Leave a Reply