2 In Annika tipsar

Enkel fika och mellanmål till stranden, utan gluten och vitt socker

matsmart

Idag tänkte jag tips om enkla mellanmål, eller fika, som funkar såna här underbara dagar när man vill hänga på stranden. Min tanke är att tipsa om bra saker att ha hemma som funkar att bara ta med sig snabbt.

Inget som kräver planering och tid, utan snabba enkla saker. Smidiga lösningar men som ändå håller de krav som vi har på maten vi äter. Inga konstiga tillsatser, skumma ämnen, gluten eller socker.

När du handlar från Matsmart sparade du både pengar och gör miljön en tjänst. Så smart!

Läs gärna mitt inlägg Varför jag tycker Matsmart är bästa grejen.

matsmart

Tips från Matsmart – enkel fika och mellanmål till stranden, utan gluten och vitt socker

När du vill ha macka

Macka känns som klassisk strand-mat. Matsmart brukar ha ganska mycket glutenfritt bröd. Så sent som igår hade de flera sorter inne men idag var det helt tomt. Ett tydligt exempel på hur det gäller att passa på när du ser något du vill ha då deras utbud varierar.

Men Matsmart har flera sorters ris, lins och majskakor inne. Naturella är ett säkert kort som de här ekologiska chia och bovetekakorna. Väljer du med smak så kolla innehållet. Det finns en del med lite skeptiska ingredienser men även bra val som de här linskakorna från Risenta.

Har du möjlighet att baka och frysa in så köp hem kikärtor och baka till exempel mina frallor eller morotsbröd.

kikärtsfrallor glutenfri kikärtsbröd

När du vill ha något sött

Just nu har Matsmart massvis med bra torkad frukt inne. Du hittar ekologiska osvavlade aprikoser, ekologiska russinfikon hos dem just nu.

Det finns även bars i flera smaker från Nakd. Bra och rena produkter. Om du vill ha något med mer protein så är mitt tips proteinbarsen från Kleen som finns inne i flera smaker. De innehåller lite agave som man eventuellt kan ställa sig lite skeptisk till. Men det handlar om mycket små mängder och det är ju i övrigt svårt att hitta proteinbars utan tillsatt socker och/eller sötningsmedel.

matsmart

Salta snacka

Nötter finns det massvis av inne hos Matsmart just nu. Dels naturella nötter (cashew, raw mandel, valnötter med mera) och dels salta. Cashew med havssalt från Smilling är sååå goda!

cashewnötter

Det finns även smidiga påsar med frukt och nötmix och de goda kokoschipsen från Smilling.

Övrigt att fynda hos Matsmart just nu

Chiafrö är alltid bra att ha hemma. Men lite krämig kokosmjölk fixar du de bästa chiapuddingarna. Läs gärna mitt inlägg Hur du lyckas med din chiapudding.

chiapudding

Smoothies från Froosh älskas av barnen här hemma. 100 % frukt och härligt tjocka i konsistensen.

Finns även grönsaksjuicer med 100 % bra innehåll, från Smilling hos Matsmart just nu.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Wilma
    28 juli, 2019 at 19:23

    De linskakorna är riktigt goda!

    • Reply
      admin
      29 juli, 2019 at 07:21

      Ja så goda!

    Leave a Reply