0 In Sötsaker - recept

Kombucha-isglass med hallon

banner annonslänk bodystore

Du som följer mig på instagram (gör du det inte redan, så gör’t vettja, det är där jag delar mest och oftast), så har du sett att vi har druckit en hel del Kombucha här hemma i sommar.

Jag gjorde ju ett samarbete med Captain Kombucha på instagram och det gav mig möjlighet att smaka mig genom deras utbud av härlig Kombucha.

Vad är Kombucha?

Förtjänar ett eget inlägg men kort sagt så är Kombucha en fermenterad te-dryck med ursprung från Kina. Där har den druckits i tusentals år. På grund av fermentering så innehåller den goda bakterier som stärker tarmfloran.

Det är en lätt kolsyrad dryck som är jättegott med lite is och frukt i för att svalka sig.

Kombucha-isglass med hallon

Häromdagen fick jag idéen att det måste funka att göra isglass på Kombucha. Sagt och gjort – supergott blev det. Minst sagt nöjd mamma här hemma när Nils väljer min Kombucha-glass före piggelin.

isglass kombucha

Enkelt också. Nästan så att recept känns löjligt…. Jag använde California Raspberry från Captain Kombucha. Finns hos Bodystore till bra pris. Andra smaker som jag kan rekommendera är Ginger Lemon och Coconut Summer Beach.

Till ca 8 isglassar behöver du:

  • 4 dl hallon-kombucha
  • 4-8 hallon
  • Glassformar och pinnar

Häll upp kombuchan i formarna. Tryck ner ett par hallon. Ställ in i frysen. Vänta ett gäng med timmar och njut!

Du hittar flera olika smaker av Kombucha hos Bodystore. Jag gillar verkligen Captain Kombucha med även Renee Voltair och Svensk Kombucha är goda.

Om du är inne hos Bodystore, så missade inte att det denna vecka är 25 % på VitaPrana. Deras mandelsmör är bäst!

annika malm

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply