0 In Grönsaker - recept

Zucchinibiffar med gräslök – glutenfria & mjölkfria

Zucchinibiffar – familjens senaste favorit! Jag får med mig ett gäng med zucchinis hem efter varje besök hos mamma och pappa. Dom odlar och just nu är det högsäsong för zucchini. Zucchini är en av mina absoluta favoriter bland grönsaker. Smakar inte så mycket i sig och går att använda till så mycket. Mot slutet av inlägget hittar du en lista med mina favoritrecept med zucchini.

zucchinibiffar_glutenfria_mjölkfria

Just de här zucchinibiffarna har det blivit många av den senaste tiden. Vi hänger på stranden de flesta dagar nu i värmen och då är det skönt att ta fram ett gäng med zucchinibiffarna ur kylen för en snabb middag. Goda som en vegetarisk rätt med en kall sås eller kanske lite halloumi till. Jag har haft med mig till stranden också som lite matigare mellanmål. Goda som macka med lite avokado och en bit paprika på.

Zucchiniplättar utan mjöl, gluten och mjölk

Jag har i gräslök i mina men du kan variera örter och kryddning efter tycke och smak.

Du behöver:

 • 400 gr zucchini
 • 1 gul lök
 • 1 msk chiafrö (kan bytas ut mot husk, eller tvärtom)
 • 1 msk husk
 • 2 msk mandelmjöl (eller 2 msk valfritt mjöl, eller 1 msk kokosmjöl)
 • 2 ägg
 • 1 msk hackad gräslök
 • Örtsalt
 • Smör, ghee eller kokosolja till stekning

Gör så här:

 1. Riv zucchinin på ett grovt rivjärn. Lägg i en bunke med lite salt för att dra ut vätska. Rör om och låt stå i ca 5 minuter. Pressa sedan ut vätska genom att ta zucchini mellan dina kupade händer.
 2. Blanda zucchini med resten av ingredienserna. Blanda väl.
 3. Värm en panna med smör eller olja.
 4. Klicka ut smeten och stek plättar på medelvärme. Låt plättarna få fin gyllene färg på båda sidor.
zucchinibiffar_glutenfria_mjölkfria

Fler glutenfria recept med zucchini

Spana gärna in filmerna nedanför där jag visar hur du gör zucchinispagetti och snackar grönsaker.

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

zucchiniplättar

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply