0 In Grönsaker - recept

Sallad med vattenmelon, valnötter, bär & getost

Den här fräscha salladen med vattenmelon, valnötter, färska bär och getost är en riktig sommar-hit! En fräsch sallad är alltid ett träffsäkert kort så här på sommaren. När värmen gör att man inte har någon större aptit eller lust att stå i köket så är en god matig sallad perfekt. Jag fullkomligt älskar smak-kombon med vattenmelon, bären och osten! Valnötterna ger en crunch till salladen som blir pricken över i’et. Ibland ringlar jag över någon god olja. Eller strör över lite grovhackad färsk basilika. 

Getost är så klart inte mjölkfritt men många av oss som har svårt för mjölk tål getost bättre. Jag har valt att strössla lite över för jag älskar smaken som det ger till salladen. Men om du vill ha helt mjölkfritt så hoppar du så klart bara över. Ringla då gärna över lite äppelcidervinäger för lite syra och fräschör.

melonsallad

melonbärsallad

Vill man bara ha en sallad, och inget kött, så kan man ha i mer feta för att få upp proteinet. Annars är salladen riktigt god ihop med lite grillad kyckling eller en bit lax. 

Salladen är inte bara enkel att göra – den är även fantastiskt god! Och vacker. Färgerna gör att aptiten kommer som ett brev på posten. 

Sallad med vattenmelon, valnötter, bär och getost, 2 portioner

  • 6-8 blad romansallad
  • 4-5 cocktail-tomater
  • 1 dl blåbär
  • 5-6 jordgubbar
  • 1 näve valnötter
  • 2-3 dl tärnad vattenmelon
  • 75-100 gr getost

Skölj alla grönsaker och bär. Skär salladen i bitar och lägg i en form eller skål. Skär tomaterna i klyftor och lägg över salladen. Strö över blåbären. Skär jordgubbarna i skivor och strö över salladen. Hacka nötterna om du vill ha mindre bitar och strö sedan över salladen. Toppa med osten som du smular med fingrarna och strör över salladen. Servera och njut.

melonsallad3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply