1 In Grönsaker - recept

Picklad rödlök utan socker

banner annonslänk bodystore

Picklad rödlök ryms helt klart på min topp-5 med favoritmat just nu. Det är ju så galet gott! Varje gång jag visar min picklade lök på instagram så får jag frågor om receptet, så jag tänkte att det var på tiden att jag skriver ner det. För jag är uppenbarligen långt ifrån ensam om att vilja pickla lök utan socker. 

picklad rödlök utan socker

Björksocker – naturligt sött

Som du ser, så använder jag mig av björksocker. Björksocker går även under namnet xylitol och du har säkert sett det på både tandkrämstuben och tuggummipaketen. Det är en naturlig källa till sött som faktiskt även stärker tänderna. Björksocker är även snällt mot blodsockret. Det påminner om strösocker till form och utseende. Om du är intresserad att lära mer om björksocker, läs gärna mitt inlägg Björksocker – sött utan socker.

Jag köper mitt björksocker hos Bodystore och de har flera olika varianter och storlekar på förpackningar. På min sida hos Bodystore, kan du enkelt hitta björksockret från Total Sweet som jag alltid har hemma.

xylitol björksocker sötningsmedel blodsocker
picklad rödlök utan socker

Picklad rödlök utan socker

Skriv ut receptet
Så enkelt så gott! Och det går alldeles utmärkt att pickla lök utan socker som vanligtvis ingår i receptet.
Förberedelser 10 minuter

Ingredienser

Instruktioner

 • Skiva löken tunt. Lägg i rengjord glassburk
 • Blanda vatten, ättika och björksocker i en kastrull. Värm på spisen tills björksockret löst upp sig.
 • Häll vätskan över löken. Låt svalna 1-2 timmar. 
 • Förvara i kylen upp till en vecka.

Jag hoppas du gillar receptet och om du har önskemål om recept som du saknar, lämna gärna en kommentar och tipsa mig.

signatur annika malm clean eating

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Annica Prahl
  24 juli, 2020 at 08:32

  Vilken % på ättika? 12 eller 24?

 • Leave a Reply

  Recipe Rating