Varma grönsaker/ Vegetariskt - clean eating

Västerbotten gratinerad brysselkål med vitlök

Brysselkål är en av mina absoluta favoriter bland grönsaker. Här serveras det på ett extra smarrigt sätt med ost och vitlök. Riktigt mumsigt!

Västerbotten gratinerad brysselkål med vitlök

Kål i alla dess former är otroligt näringsrika. De är även rika på fiber som gör att mättnaden håller i sig lite längre. Mättnaden ökar även genom att  mat värms upp och tillagas. Näringen i grönsaker blir även lättare för kroppen att ta upp om maten tillagats på ett skonsamt sätt.

brysselkål

Västerbotten gratinerad brysselkål med vitlök

Om brysselkålen äts som en större del av måltiden så är receptet lagom för 2 portioner. Om det däremot bara ska vara ett tillbehör så räcker det till flera.

Du behöver:

  • 300 gr brysselkål
  • 1 tsk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt och peppar
  • 30 gr riven Västerbottenost

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Ansa brysselkålen genom att de bort den lilla stjälken och de yttersta bladen. Dela sedan i mitten.
  3. Hacka vitköken i bitar och lägg i en bunke tillsammans med brysselkålen. Häll över olja, salt och peppar. Blanda sedan runt så att kålen täcks.
  4. Bred ut på en plåt och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
  5. Strö sedan över osten och låt stå ca 5 minuter till i ugnen.
gratinerad brysselkål
signatur annika malm clean eating

Nyhetsbrev

Annat som kan intressera

1 kommentar

  • Reply
    Louise
    12 december, 2019 at 13:37

    Åh så gott med brysselkål, kommer aldrig att tröttna, tack för förslaget!

  • Lämna ett svar