6 In Annika tipsar/ Hälsosam livsstil - tips & inspiration

Gut feeling Labs – testa tarmfloran

Att analysera och testa min tarmflora har varit något jag varit intresserad av ända sedan jag hörde om det för första gången. Så när Gut Feeling Labs frågade mig om jag skulle vara intresserad av ett samarbete så behövdes ingen betänketid. Jag vet även att detta är något som verkligen intresserar er och jag har därför fixat en riktigt bra rabattkod till er. Grymt eller hur?

Koden annika ger dig 20 % på analys av tarmfloran hos Gut Feeling Labs.

Vikten av en stark tarmflora

Ni som följer mig har ju stenkoll på det här med tarmflorans betydelse. Men för er som vill läsa mer så har jag länkat några blogginlägg på temat tarmflora, här nedanför.

Lästips:

Gut feeling labs – analyserar din tarmflora

Gut Feeling Labs grundades av forskare inom immunologi och neurovetenskap vid Lunds Universitet. Deras vision är att genom att hjälpa till och analysera tarmfloran i kombination med kostinformation, kunna öka allmänhetens intresse och bidra till förbättrad hälsa.

Kunskap är makt!

När man vet läget och tar koll på hur ens tarmflora ser ut, kan du därifrån ta kontrollen och aktiva steg för att förbättra din hälsa och stärka tarmens antiinflammatoriska effekter.

Hur såg min tarmflora ut?

Testet är busenkelt och enligt hemsidan får du dina svar inom 3-6 veckor. Jag fick dock mina svar inom 10 dagar. Och jag blev faktiskt förvånad över två av testresultaten. Jag tänkte ta er igenom testet och dela mina resultat, ett i taget. I samband med varje testresultat får man råd kring kost och eventuella tillskott man kan ta för att optimera värdet.

Artikedom

Denna siffra visar bredden på tarmfloran. Bredd är bra och tyder på stark och balanserad tarmflora.

Akkermansia

Detta är en bakterie som i studier visat sig stimulera tillväxt av tarmens skyddande slemskikt samt visat sig producera propionsyra som verkar anti-inflammatoriskt. Lågt värde kan kopplas till problem att hålla vikten och det pågår just nu forskning för att framställa ett probiotieks preparat av just akkermansia som ska kunna användas som hjälp vid övervikt.

Lactobaccilus och biffdobacterium

Här är det första testresultat som förvånade mig rejält. Som ni ser så ligger jag lågt. Det trots att jag äter både fermenterade grönsaker och tar tillskott. Detta är ju goda bakterier som man vill ha gott om så känns så där att ligga så lågt. Råden jag fick av Gut Feeling Labs var att lägga till mer kost som innehåller de fiber som bakterierna äter. Dvs att det kan vara så att bakterierna inte riktigt får fäste och trivs hos mig för att de får för lite mat helt enkelt. Detta kommer jag så klart att börja tänka mer på och tänkte göra om testet längre fram och se om det gjort skillnad.

Faecalibacterium parensnitzii

FP är en bakteri som kopplats till bättre insulinkänslighet och motverka inflammation. Låga värden har påvisats vid Crohns sjukdom och Ulcerös kolit. För denna bakterie så är höga värden bra. Som du kan se så ligger jag högt, nästan lite för högt tänkte jag först. Men enligt Gut Feeling Labs så är det något positivt.

Andel av tarmfloran som kan producera smörsyra

Fettsyrorna smörsyra och propionsyra har antiinflammatorisk effekt och påverkar, enligt studier, ämnesomsättningen på ett positivt sätt. Även här ligger jag bra till, vilket känns tryggt.

Andel av tarmfloran som kan bryta ner inulin och oligofruktos

Inulin och oligofruktos ger näring till många av de tarmbakterier som i sin tur skulle kunna producera fettsyrorna propionsyra och smörsyra.

Andel av tarmfloran som kan bryta ner laktos

Här är det andra testresultatet som förvånade mig rejält. Jag har sedan 2006 undvikit laktos då jag var, och fortfarande egentligen är, övertygad om att jag är laktosintolerant. 2006 var ett år då jag styrketränade mycket och åt alldeles för enformigt och keso, kvarg och vassleprotein pyste ut mina öron mer eller mindre. Min mage var katastrof och blev som förbytt över en natt då jag började med laktosfritt. Och så fort jag äter laktos får jag gravidmage och kramper. Så har helt ärligt lite svårt att förstå hur jag enligt detta test kan ligga så bra till.

Min ”hemma-analys” är att kan ha lyckats bygga upp en del ”i lager” då jag alltid äter laktosfritt. Jag vet till exempel att jag ibland kan ”fuska” och äta något litet med mjölk men om jag gör det för ofta så ballar magen ur helt och blir väldigt känslig. Så eventuellt kan min mage klara av att bygga upp lager men som töms ganska snabbt. Men som sagt ”hemma-analys” och egentligen är jag ju glad om jag tål laktos men eftersom jag blir så mår så kass så vågar jag tyvärr inte testa.

Andel av tarmfloran som kan producera folsyra

Folsyra behövs för att bygga upp och reparera DNA. Det vet ju alla vi som varit gravida någon gång. Här ligger jag på gränsen. Folsyra finns i baljväxter och gröna blad så blir till att tänka extra på det.

Testa din tarmflora – 20 % rabatt med min kod

Visst är det spännande att få sådan här insikt som sin hälsa och kropp? Kunskap är verkligen makt tycker jag. Om du är intresserad av din hälsa och nyfiken på att analysera din tarmflora, så kan jag verkligen rekommendera det. Gut Feeling Labs tjänst är så smidig och du får proffsig återkoppling i samband med dina resultatsvar.

Koden annika ger dig 20 % på din tarmfloraanalys. Besök deras hemsida direkt för att läsa mer och beställa din analys.

Om du har frågor så ställ en kommentar så ska jag svara så snart jag kan.

signatur annika malm clean eating

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Lotta
  24 maj, 2020 at 13:33

  Hej! Kampanjkoden verkar inte funka.

  • Reply
   admin
   25 maj, 2020 at 12:44

   Hej!

   De hade tyvärr missat att aktivera den igår men nu ska den fungera igen :)

   Annika

 • Reply
  Anna-Karin Häggström
  26 juni, 2020 at 11:36

  Hej
  Jag undrar om de kommentarer du fick var utifrån ditt personliga resultat?
  Jag har nämligen gjort ett test hos en annan leverantör och fick då endast generella svar, inte utifrån mina resultat.

  • Reply
   admin
   13 juli, 2020 at 22:49

   Hej!

   Jag fick mina värden och till dem kommentarer om vad värdena innebar :)

 • Reply
  Anna
  4 februari, 2021 at 21:37

  Det låter intressant!
  Var hittar man kampanjkoden?

  • Reply
   admin
   10 februari, 2021 at 15:55

   Hej Anna!

   Tyvärr gäller inte koden längre men kan verkligen rekommendera deras tester :)

  Leave a Reply