0 In Grönsaker - recept

VARM KÅLSALLAD MED VITLÖK & CITRON

Jag älskar grönsaker och sallader i alla dess former men så här på vintern äter jag dem gärna varma. Det ger en bättre mättnad och skön känsla i magen tycker jag. Kål, som jag använder i det här receptet, blir ju också lite mer lättsmält om det tillagats lite.

Jag har en ambition denna jul att göra julbordet mer grönt. Jag älskar den klassiska julmaten men att det tyvärr är ganska fattigt från grönsaker kan vi nog alla enas om. Konstigt egentligen då det finns så många härliga grönsaker så här års att använda sig av. Denna kålsallad passar, enligt mig, perfekt på julbordet och är som en julig grönsakswok.

VARM KÅLSALLAD MED VITLÖK & CITRON

På ett julbord äter vi ju av många olika rätter och plockar ihop våra tallrikar. Ska du ha den här kålsalladen på ett julbord så är receptet lagom till ca 4 personer. Om du däremot ska servera det mer som en vanlig rätt, så är receptet snarare lagom för 2 personer.

Du behöver:

 • 250 gr brysselkål
 • 2-3 dl hackad grönkål
 • 1 msk kokosolja, ghee eller smör
 • 1 röd lök
 • 1-2 vitlöksklyftor
 • 0,5 citron
 • salt och peppar

Gör så här:

 1. Strimla rödlöken fint samt finhacka eller pressa vitlöken.
 2. Skär bort de yttersta skalen från brysselkålen och dela i mitten.
 3. Smält oljan i en panna och fräs sedan lök och kål med medelvärme.
 4. När löken blivit glansig och brysselkålen börjat får lite färg, så ha i grönkålen.
 5. Fräs i ca 5 minuter och pressa sedan över den halva citronen.
 6. Salt och peppra. Glöm inte att smaka av.
brysselkål grönkål citron vitlök

Varm kålsallad – Foto Annika Malm

FLER GRÖNA JULRECEPT

Det kommer att komma fler gröna juliga recept under de närmsta veckorna men redan nu kan du ju testa de här recepten som redan finns på bloggen.

Har du gröna recept som passar bra till jul? Dela gärna med dig i kommentarerna så att vi kan inspirera varandra.

Gillar du det jag delar? Då hade det gjort mig jätteglad om du ville prenumerera på mitt veckobrev (helt gratis så klart). Där delar jag allt från recept till tips och erbjudanden. 

clean eating by annika

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply