0 In Smoothies & smoothie bowls

Blåbärssmoothie med blomkål, avokado och lime

Blåbärssmoothie med blomkål, avokado och lime är senaste tillskottet bland alla smoothies som finns här på CEA. En riktigt god smoohtie med fräscha smaker och som mättar bra. Både blomkålen och avokadon bidrar till att göra denna smoothie lite tjockare i konsistensen vilket jag gillar. Vill du ha lösare så späder du så klart bara ut den.

Denna smoothie är ganska syrlig då den inte innehåller någon söt frukt. Jag gillar det och tycker att det känns fräscht. Vill du ha lite sötare så passar mango eller banan bra.

Kanske blev du förvånad över att se att den innehåller blomkål. Men jag tar alla chanser jag kan att få i mig mer grönsaker och en smoothie är perfekt för att slänga ner en näve eller två. I det här receptet använder jag frusen blomkål. Jag brukar riva blomkålen till ris och sedan frysa in. Är så enkelt och smidigt att ta fram och slänga ner lite i en smoothie som här eller varför inte i gröten. Att koka ris funkar ju så klart också utmärkt och genom att ha den redan färdigriven i frysen så sparar du lite tid. Smart va?

blåbärssmoothie med blomkål, lime och avokado

Blåbärssmoothie med blomkål, avokado och lime

Det blir som sagt en ganska tjock smoothie och om du vill ha den lösare så tillsätt mer mjölk. Receptet räcker till två glas.

Du behöver:

  • 1 dl frusen riven blomkål
  • 1,5 dl frusna blåbär
  • 0,5 stor avokado eller 1 liten
  • 0,5 lime
  • 2 dl valfri mjölk (jag använde cashewmjölk)

Gör så här:

  1. Lägg alla ingredienser i en kraftig blender och mixa slätt.
  2. Häll upp i glas och servera.
  3. Strö gärna över lite frö eller hackade nötter på toppen. Ger god crunch och gröna pumpafrön är fantastisk fina mot den blåfärgen.

vegetabiliskt proteinpulver smoothie

Som frukost eller lite större mellanmål så varför inte servera ett glas med smoothie tillsammans med mitt fantastika kikärtbröd? Så kul förresten att ni gillar mitt kikärtsbröd så! Helt klart mest populära receptet just nu.

Lästips!

>   Kikärtsbröd

>   Boosta din smoothie

>   Smoothie med morot, kanel och ingefära

>   Dundersmoothie me blåbär, spenat och ingefära

>   Grön smoothie med spenat, lime och kollagen

Brukar du göra smoothies? Har du favoritsmaker och ingredienser? Är du en grönsakstok som jag? Dela gärna med dig i kommentarerna. Säger det igen, älskar när vi kan tipsa och inspirera varandra.

clean eating by annika

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply