0 In Annika tipsar/ Guider

Bra produkter som jag alltid vill ha hemma

samarbete bodystore

Hela denna vecka har Bodystore en kampanj som ger dig 20 % på hela utbudet. För att få rabatten behöver du ange koden MARS20 i samband med din beställning. Jag ska precis slänga iväg en order och vad som hamnar i mitt paket tänkte jag göra en film om när det har kommit. Om du är nyfiken på den så glöm inte att kika in till mig på youtube och om du gillar filmerna – tack snälla om du vill prenumerera.

Bra produkter som jag alltid vill ha hemma

Jag älskar att testa nya recept och nya produkter i köket. När jag är utomlands ser jag alltid mest fram emot att få besöka matbutikerna för att spana in om det finns spännande och kul saker där som vi inte har här hemma. Favoriten nummer 1 är ju helt klart Whole Food vid Regent Street i London. Kan bokstavligen spendera timmar där.

Jag vet att ni uppe i Stockholm har Paradiset som är en bra light-variant av Whole Foods men här på västkusten finns inget liknande (än). Och även om utbudet sakta men säkert blir större och bättre i de ”vanliga” affärerna så handlar jag mycket på nätet. Bodystore är en guldgruva men sitt fantastisk utbud och bra priser. Därför tänkte jag idag tipsa om ett gäng med produkter som jag alltid vill ha hemma.

bodystore

KLICKA HÄR FÖR ATT SPANA IN UTBUDET HOS BODYSTORE

10 produkter som alltid finns i mitt kök

 • Mandelsmör – alltså gud så gott detta är! Min stora stora svaghet. Mandelsmör är drottningen bland alla nötsmör och av alla varianter som jag har testat så är mandelsmöret från VitaPrana det absolut godaste. Alltid mjukt och krämigt och men en fantastiskt len smak. Blir sugen bara jag tänker på det…
 • Kokosolja – tror inte kokosoljan behöver någon motivering va? Finns alltid (alltid!) i mitt kök.
 • Mct-olja – en unik form av kokosolja som består av mellanlånga fettsyror som snabbt bryts ner av kroppen och ger snabb energi. Jag testar sedan ett par veckor tillbaka att förlänga min naturliga nattfasta på vardagarna. Jag äter då mitt första mål för dagen en bit in på förmiddagen. Det brukar bli ett par ägg för protein, lite sötpotatis för långsamma kolhydrater och en tesked mct-olja i kaffet eller teet. Efter det blir det lunchträning och sedan dags för dagens största måltid för min del. 
 • Chiafrö – chiapuddingar i olika färger och smaker är en stor favorit här hemma hos oss. Jag har återigen gjort ett försök att minska ner på mejerierna (på grund av min ibs) och när naturell yoghurt går bort så är en krämig chiapudding en räddade i nöden. 
 • Hampafrö – frön som jag strösalar över chiapuddingen, har i smoothien eller i en over night oats. Bra källa till vegetabiliskt protein och bra fetter.
 • Nötter – naturella nötter finns alltid hemma. Favoriten är makademia.
 • Shiratakinudlar – glutenfritt alternativ till pasta och nudlar och med få kolhydrater.
 • Nakenhavre – är som du nog kan lista ut, en form av havre fast utan skal. Den smakar lite mer tycker jag och har ett högre näringsinnehåll (e-vitamin, fosfor, magnesium) än vanlig havre. Kan användas till gröt och bröd men passar även bra istället för ris eller pasta.
 • Ekologiska kryddor utan tillsatser – det är inte ovanligt att kryddor och kryddmixer innehåller tillsatser av olika slag. Läs gärna min guide Se upp för tillsatser i kryddor. Jag gillar kryddorna från Urtekram.
 • Buljong utan socker och tillsatser – Tjoho! Om du visste hur länge jag längtade efter en produkt som denna. Jag har letat länge efter en buljong utan skräp men detta är den första som jag har hittat utan tillsatser som dessutom är fri från tillsatt socker. Äntligen!

Läs mer:

vitaprana ekologiskt

bodystore

urtekram ekologiska kryddor

8 kosttillskott som jag använder varje dag

 1. Omega-3 – ett tillskott jag äter dagligen och som jag anser att alla behöver även om vi äter fisk flera gånger i veckan. Dagens fisk (lax till exempel) är ofta odlad och innehåller då längre mängd omega-3 för att fisken varit stressad och inte ätit sin naturliga kost. Plus att vi ofta idag får i oss alldeles för mycket omega-6. Vi behöver omega-6 också men balansen mellan omega-3 och omega-6 är viktig och rubbas lätt när vi får i oss för lite av det ena och för mycket av det andra. Läs gärna mitt inlägg där jag berättar om varför jag rekommenderar att ta omega-3 dagligen.
 2. D-vitamin – även detta ett tillskott som jag rekommenderar alla att ta från september till april. Läs gärna mitt inlägg Allt du behöver veta om d-vitamin.
 3. Magnesium – är ett tillskott som vi som tränar ofta kan behöva. Läs gärna mitt inlägg Behöver man ta magnesium som tillskott?
 4. Zink – jag började ta zink under en period då jag hade kopparspiral. Koppar och zink hör ihop och en kopparspiral ökar kopparen i kroppen och då hjälper ett tillskott av zink mot bland annat mensvärk och andra problem. Min tid med kopparspiral blev inte lång men jag har fortsatt med zink för jag känner att det gör mina sköra naglar gott.
 5. Probiotika – min mage är en historia i sig och jag har haft problem med den mer eller mindre hela mitt liv. Men sedan jag fick upp ögonen för det här med magbakterier så har jag upplevt att magen mår bättre. Ett tillskott av probiotika kan vara bra om du också har en strulande mage.
 6. Vassleprotein utan tillsatser – jag tar proteintillskott i samband med träning men att hitta produkter utan massa skräp i är lättare sagt än gjort. Jag har skrivit flera inlägg på området och du hittar länkar till dem här nedanför. Vassleproteinet från Holistic är fantastiskt och helt utan tillsatser, socker och sötningsmedel samt gjort på svensk mjölk.
 7. Havreprotein – som jag skrev ovan, så försöker jag att undvika mjölk för min mages skull och istället för vassle är havreprotein ett bra tillskott.

Läs mer:

Jag brukar alltid få frågan om vilket märke eller fabrikat som jag rekommenderar på tillskott. Och om du ska ta tillskott så är kvalitet a och o. I mitt inlägg Kosttillskott att ta dagligen och varför så tipsar jag om bra märken och vad du ska hålla utkik efter.

d-vitamin

5 produkter för när jag är sugen på något gott

 1. Björksocker – björksocker är ett sötningsmedel men naturligt ursprung och som är min favorit. Används på samma sätt som vanligt socker och har en låg påverkan på blodsockret. Kallas även för xylitol.
 2. Choklad sötad med björksocker – chokladen från Xucker är sötad med just björksocker och riktigt god.
 3. Dino paws och yoyos – barnes favorit och bra alternativ till godis.
 4. Mjölkfri (vegansk) choklad från Loving Earth och Lovchock – choklad av riktigt hög kvalitet och helt mjölkfri. Finns i flera olika smaker.
 5. Popcorn – vi brukar poppa lite popcorn här hemma på helgen om vi blir sugna. Vi poppar som man gjorde när jag var lite. Då slipper du dåliga fetter och styr själv över saltet.

Och glöm inte att ange koden MARS20 för att du 20 % på din beställning. Erbjudandet gäller hela utbudet och veckan ut. Knappen nedanför tar dig direkt till Bodystores sida.

BESÖK BODYSTORE >>>

 

Har du några sådana där favorit-produkter som du alltid vill ha hemma? Varför gillar du just dem och hur brukar du använda dem? Dela gärna med dig i kommentarerna. Jag tycker det är så kul att få nya tips och idéer.

Avslutningsvis tänkte jag tipsa om gruppen jag har startat på Facebook för alla oss som gillar naturlig mat – Clean Eating Sverige. Klicka på länken för att ansöka om medlemskap så ses vi där!

clean eating by annika

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply