0 In Annika tipsar/ Hälsosam livsstil - tips & inspiration

Lindra pollenallergi naturligt med björksav

banner annonslänk bodystore

Björksav – naturlig lindring mot pollenallergi. Pollensäsongen närmar sig och många kommer att få problem med rinnande näsa, ögon och andra symtom. Björksav, eller Nordens kokosvatten som jag hörde det kallas, är ett naturligt sätt som kan hjälpa till att lindra problemen med pollen.

björksav_pollenallergi

Björksav mot pollenallergi

Saven är som sagt näringsrik men har också egenskaper som lindrar pollenallergi. Pollenallergi sägs kunna lindras genom att man dricker björksav inför och under pollensäsongen. Anledningen är att kroppen får små doser av björk och på så vit kan bygga upp att starkt försvar och vänja sig successivt.

Vad är björksav?

Det är en naturlig och lätt smak dryck med mild smak. Man tappar den från björkens stam innan löven börjar spricka på våren. Björksav smakar milt sött eftersom den innehåller björksocker. Björksocker, eller xylitol, är min favorit vid bakning då det är snällt mot blodsockret och till och med bra för tänderna.

Lästips: Baka sött utan socker

xylitol björksocker sötningsmedel blodsocker

Björksaven är en gammal folkmedicin och näringsdryck

Sav från björken har använts som medicin sedan flera hundra år tillbaka i tiden. Den har beskrivits hjälpa mot allt från näringsbrist till förkylning och lunginflammation. 

Björksav är otroligt näringsrikt och innehåller bland annat kalium, kalcium och magnesium samt aminosyror och hälsosamma enzymer. Den fungerar som återställare av vätskebalansen.

Björksav från Holistic

Självklart kan du tappa sav själv. Min bror gjorde det för ett par år sedan och fyllde frysen med sav. Men för de flesta av oss, kan det nog kännas enklare att köpa en flaska med redan upptrappad sav.

Jag rekommenderar björksav från Holistic, ett av mina favoritmärken inom hälsa. Du hittar den hos Bodystore.

KLICKA HÄR FÖR ATT HITTA BJÖRKSAV HOS BODYSTORE

Vill du ha fler tips på bra produkter från Bodystore, se alla mina favoriter i min mini-butik hos Bodystore.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply