0 In Annika tipsar

Bra alternativ till sämre plastprodukter

Som du kanske minns så skrev jag ju ett inlägg om plastredskap i köket förra veckan. Du hittar det här om du vill kika på det igen. I inlägget så berättade jag lite om olika typer av plast, vilka man bör undvika, hur man upptäcker dem och tips på hur man kan undvika att få i sig gifter och kemikalier när man lagar sin mat.

Efter det så har jag fått möjlighet av företaget Ekokul fått möjlighet att testa ett par produkter som är bra alternativ till vanliga produkter som annars är risk för att de innehåller saker som man inte vill få i sig.

Jag har fått de här produkterna hemskickade till mig som en gåva för att testa och ev tipsa vidare om ifall jag gillade produkterna. Jag har inte fått pengar för att skriva detta och jag skulle aldrig (!) tipsa om produkter här på bloggen som jag själv inte står för att jag gillar dem. Det är jag alltid tydlig med mot de företag som kommer med erbjudande till mig.

Men det här är riktigt bra produkter och jag gillar skarpt filosofin inom det här lilla företaget och vill se mer sånt här på marknaden.

Hämtat från Ekokuls sida på nätet:

Ekokul är ett familjeföretag som drivs av viljan att förändra. Vi letar hela tiden efter leksaker som kan bli det självklara valet framför massproducerade plastleksaker utan minsta eftertanke. Vi tror på glädje och attraktionskraft istället för pekpinnar och skräckpropaganda.

Vi vill kunna erbjuda leksaker som uppfyller de krav som många konsumenter numera tycker är självklara för andra produkter, som livsmedel och barnkläder. Vi letar efter leksaker som uppfyller följande kriterier:

Ekologiskt, Hållbart,  Återvunnet,  Återvinningsbart, Närproducerat, Rättvist handlat, Energisnålt, Pedagogiskt 

Världen blir ännu bättre i framtiden när det finns produkter som kan uppfylla ALLA de här kraven på en gång. Idag är det inte möjligt. Vi får än så länge nöja oss med att erbjuda produkter som i alla fall prickar in ett par av dessa kriterier. Och det tycker vi är en bra början.

Jag fick bland annat hem en pipmugg i rostfritt stål och giftfri plast, som genast blev en favorit hos båda min barn. (Bilden är lånad från hemsidan.) Handtagen är jättesmidiga för min lilla tjej som kan hålla den stadigt men de går att ta av när barnet blir lite större och då blir det som en vanlig sportflaska.

pipmugg

 

Den här lilla matlådan i glas med vakuum-lock är perfekt för att servera matrester i eller som här, för ett litet mellanmål. Är även ugnssäker så själva lådan funkar också som en liten gratängform.

fruktsallad

Och så mitt personliga önskemål när de frågade om jag var nyfiken på något speciellt – glassformar i rostfritt stål. Både snyggt och giftfritt! De där plastformarna man köper för att göra glass har jag länge känt en viss tveksamhet till. De kostar ju inte mer än typ 20 spänn så hur bra kvalitet kan det vara på den plasten? Och så sitter barnen och biter på pinnen efter att glassen är slut. Nej, så jag som gör en hel del egen glass tycker att de här formarna verkligen är kanon.

glassformar

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply