0 In Crossfit & träning/ Personligt

Tid att träna

God morgon finingar!

Hur har ni det en tisdagsmorgon som denna? Känns som om hösten är här, eller vad känner ni? Det tog emot men igår och idag så fick kängorna åka på när det var dags att bege sig ut. Jag är en sån där person som verkligen älskar sommar och värme och hade gärna haft sommar året runt så det är med lite sorg i hjärtat som det går upp för mig allt mer att sommaren är över för denna gång…

Har ni tänkt på att det varit mest recept-inlägg det senaste? Jag har ett lager med recept liggandes som jag försöker ta mig igenom och fått skrivit ihop inlägg och bilder. Det är den ena anledningen till de många recept-inläggen och den andra är helt enkelt tidsbrist och brist på fantasi. Jag läser ju litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet den här terminen för att läsa in min behörighet att undervisa i svenska på högstadie/gymnasium och det är sjuuukt mycket att göra. Vi ska läsa 2-3 romaner varje vecka och helst tänka till och få ihop nåt smart att säga om böckerna också…. Pust! Och veckan som kommer nu är tentavecka dessutom… Men efter det så förhoppningsvis lite andrum.

Men jag hoppas att ni gillar mina recept för det blir en del mer sånt den här veckan och därefter hoppas jag på lite mindre stressigt liv och inspiration till nya mer varierande inlägg.

Men apropå det här med stress – alla har vi perioder i livet då vi är mer stressade och har mycket runt oss. Då tror jag att det är riktigt viktigt att ha någon sorts ventil, ett utlopp, att få rensa skallen och ladda om.

För mig är det helt klart träningen! Nu när jag har varit så här stressad så har tanken ploppat upp i huvudet att jag ”hinner inte” träna. Jag måste plugga, umgås med barnen, laga mat, städa, blogga osv. Så var det en vecka som jag valde bort träningen och snacka om att det blev en seg vecka. Noll ork och energi. Mina barn hade troligen världens tråkigaste mamma och någon vidare kul fru att umgås med om kvällarna var jag inte heller.

Jag tror att det är så många där ute som nu börjar bli höst-trötta som hade mått så mycket bättre och fått så mycket mer energi om de svettades lite mer och fick upp en dos må-bra-hormoner i kroppen.

Men visst, att träna 1-2 timmar om dagen flera dagar i veckan kanske inte funkar. Men det där argumentet att man ”inte hinner” köper jag inte, inte ens när jag själv använder det. Igår hörde jag att medel-Svensson sitter 3 timmar framför tv’n varje dag. Hinner man det så hinner man röra på sig 30-45 min. Inga problem!

Det kan vara att ta en extra runda efter att ha lämnat barnen på dagis, gå de sista hållplatserna till jobbet, ta en kort promenad på jobbet, sticka iväg till gymmet på lunchen.

Igår fick jag svetten att droppa om mig på 20 min. 20 min och jag var färdigtränad och hade kört igenom hela kroppen. Jag körde en cirkel enligt följande:

  • 5 st armhävningar
  • 10 st stående rodd med vikt (10 kg)
  • 15 st knäböj
  • 20 st jumping jacks

Det gjorde jag så många varv jag hann under 20 min. 20 minuter är ju ingenting! Det är inte ens ett helt avsnitt av Halv åtta hos mig.

Lura inte dig själv! Tiden finns och 20 min är bättre än 0, glöm inte det. Ta hand om dig själv!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply