Glutenfria bröd

Glutenfritt tunnbröd med potatis

De där kalla potatisarna som ligger i kylen kvar från middagen tidigare i veckan- vad gör man med dem? Jo, du bakar tunnbröd så klart.

Detta recept tog jag fram igår och efter ett par misslyckade försök så blev det tillslut ett riktigt kanonrecept.

Glutenfritt tunnbröd med potatis

Receptet räcker till ca 8 tunnbröd

Du behöver:

  • 350 gr kall kokt potatis
  • 1 ägg
  • 1 msk husk
  • 1 msk bjäst
  • 2.5 dl amarantmjöl (alternativ 1,5 dl rismjöl och 1 dl havremjöl)
  • 1 tsk salt
  • Kokosmjöl till utbakning

Gör så här:

  1. Pressa den kalla potatisen med en potatispress.
  2. Blanda sedan med övriga ingredienser. Använd gärna händerna.
  3. Rulla sedan bollar stora som golfbollar och kavla ut tunnt. Ca 1-1,5 mm tjocka.
  4. Stek sedan i en stekpanna på medelvärme. Ca 2-3 minuter per sida.

De är godast färska men håller sig i ett par dagar. Förvara gärna i kylskåp. Går även att frysa.

Naturligt glutenfria bröd – fler recept

Innan du går, tänkte jag tipsa om några av mina andra glutenfria bröd. Enkla recept bakade på naturligt glutenfria mjöler och råvaror. Kanske hittar du något mer bröd du är sugen på att testa.

Nyhetsbrev

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar