3 In Frukost & mellanmål - recept

Glutenfritt tunnbröd med potatis

banner annonslänk bodystore

De där kalla potatisarna som ligger i kylen kvar från middagen tidigare i veckan- vad gör man med dem? Jo, du bakar tunnbröd så klart.

Detta recept tog jag fram igår och efter ett par misslyckade försök så blev det tillslut ett riktigt kanonrecept.

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna med vitkål

Glutenfritt tunnbröd med potatis

Skriv ut receptet

Ingredienser

Instruktioner

  • Pressa den kalla potatisen med en potatispress.
  • Blanda sedan med övriga ingredienser. Använd gärna händerna.
  • Rulla sedan bollar stora som golfbollar och kavla ut tunnt. Ca 1-1,5 mm tjocka.
  • Stek sedan i en stekpanna på medelvärme. Ca 2-3 minuter per sida.
  • De är godast färska men håller sig i ett par dagar. Förvara gärna i kylskåp. Går även att frysa.

Vad är bjäst?

Som du kanske lagt märke till är en av ingredienserna i brödet bjäst. Vad är det kanske du tänker? Det kallas även för näringsjäst eller nutritional yrast och är ett gult pulver som är otroligt näringsrikt. Det har en umanismak och används ofta i veganska recept för att ge en lite ostig smak.

Naturligt glutenfria bröd – fler recept

Innan du går, tänkte jag tipsa om några av mina andra glutenfria bröd. Enkla recept bakade på naturligt glutenfria mjöler och råvaror. Kanske hittar du något mer bröd du är sugen på att testa.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Disa Svensson
    16 november, 2019 at 16:58

    Hej!
    Julklappstips från en fattig student <3
    Jag handlar från butiker via: http://www.refunder.se/b/Spara50
    Dessa är mina favoritbutiker

    Campadre:
    https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817

    Lyko:
    https://referme.to/9vACAmo

    Members: https://members.com/se/tipsa/m1401355?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=m1401355

  • Reply
    Caroline
    21 juli, 2020 at 20:05

    Hej.
    Ska det vara jäst i dina tunnbröd??
    Det står bjäst men vad är det??
    Med vänlig hälsning, Caroline

  • Leave a Reply

    Recipe Rating