De där kalla potatisarna som ligger i kylen kvar från middagen tidigare i veckan- vad gör man med dem? Jo, du bakar tunnbröd så klart.

Detta recept tog jag fram igår och efter ett par misslyckade försök så blev det tillslut ett riktigt kanonrecept.

Glutenfritt tunnbröd med potatis

Receptet räcker till ca 8 tunnbröd

Du behöver:

Gör så här:

  1. Pressa den kalla potatisen med en potatispress.
  2. Blanda sedan med övriga ingredienser. Använd gärna händerna.
  3. Rulla sedan bollar stora som golfbollar och kavla ut tunnt. Ca 1-1,5 mm tjocka.
  4. Stek sedan i en stekpanna på medelvärme. Ca 2-3 minuter per sida.

De är godast färska men håller sig i ett par dagar. Förvara gärna i kylskåp. Går även att frysa.

Naturligt glutenfria bröd – fler recept

Innan du går, tänkte jag tipsa om några av mina andra glutenfria bröd. Enkla recept bakade på naturligt glutenfria mjöler och råvaror. Kanske hittar du något mer bröd du är sugen på att testa.

3 svar

  1. Hej.
    Ska det vara jäst i dina tunnbröd??
    Det står bjäst men vad är det??
    Med vänlig hälsning, Caroline

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *