De där kalla potatisarna som ligger i kylen kvar från middagen tidigare i veckan- vad gör man med dem? Jo, du bakar tunnbröd så klart.
Detta recept tog jag fram igår och efter ett par misslyckade försök så blev det tillslut ett riktigt kanonrecept.


Glutenfritt tunnbröd med potatis
Receptet räcker till ca 8 tunnbröd
Du behöver:
- 350 gr kall kokt potatis
- 1 ägg
- 1 msk husk
- 1 msk bjäst
- 2.5 dl amarantmjöl (alternativ 1,5 dl rismjöl och 1 dl havremjöl)
- 1 tsk salt
- Kokosmjöl till utbakning
Gör så här:
- Pressa den kalla potatisen med en potatispress.
- Blanda sedan med övriga ingredienser. Använd gärna händerna.
- Rulla sedan bollar stora som golfbollar och kavla ut tunnt. Ca 1-1,5 mm tjocka.
- Stek sedan i en stekpanna på medelvärme. Ca 2-3 minuter per sida.
De är godast färska men håller sig i ett par dagar. Förvara gärna i kylskåp. Går även att frysa.
Naturligt glutenfria bröd – fler recept
Innan du går, tänkte jag tipsa om några av mina andra glutenfria bröd. Enkla recept bakade på naturligt glutenfria mjöler och råvaror. Kanske hittar du något mer bröd du är sugen på att testa.
- Kikärtsfrallor
- Tunnbröd med vitkål
- Formbröd med morot
- Kikärtsfrallor med palsternacka
- Glutenfritt bröd med sötpotatis
- Glutenfritt proteinbröd med frön
- Glutenfritt bröd med zucchini
- Glutenfritt bröd med keso
- Glutenfria kesofrallor
- Glutenfria frallor med zucchini

3 Kommentarer
Disa Svensson
16 november, 2019 at 16:58Hej!
Julklappstips från en fattig student <3
Jag handlar från butiker via: http://www.refunder.se/b/Spara50
Dessa är mina favoritbutiker
Campadre:
https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817
Lyko:
https://referme.to/9vACAmo
Members: https://members.com/se/tipsa/m1401355?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=m1401355
Caroline
21 juli, 2020 at 20:05Hej.
Ska det vara jäst i dina tunnbröd??
Det står bjäst men vad är det??
Med vänlig hälsning, Caroline
admin
22 juli, 2020 at 19:19Bjäst är näringsjäst. Inte alls som vanlig jäst trots likheten i namn :) Läs gärna mer här – https://annikamalm.se/bjast-eller-naringsjast-vad-ar-det-och-hur-anvander-man-det/