0 In Annika tipsar

Sökmotorsoptimering – viktigt för dig som vill nå ut

Betalt annonssamarbete med Hjamlar & Co

Sökmotorsoptimering – inget jag tidigare skrivit om på bloggen. Men jag vet att flera av er som följer mig, driver egna bloggar och personliga varumärken och vill nå ut med ert budskap. Därför valde jag att tacka ja till detta samarbete med Hjamlar & co.

Att sökordsoptimera var något jag tidigt lärde mig, är en viktig faktor att ha insikt och kunskap kring. Sökmotoroptimering, eller SEO, handlar om att ha en plan eller strategi bakom inläggen du gör så att de rankas högt på Google ochj kopplas till de sökord eller fraser, som dina kunder/publik söker efter.

Annika Malm

Sökmotoroptimering – vad är det?

Med begreppet sökmotoroptimering menar man det aktiva strategiska arbete man gör för att nå ut med det man skriver och skapar på sin sida. En hemsida är porten till din verksamhet. Därför är det viktigt att göra det enkelt för potentiella kunder att hitta dit.

SEO, eller sökmotoroptimering på svenska, är det arbete som görs för att optimera en sida eller artikel för att göra att den hamnar högt upp i sökningar på Google kopplat till särskilda sökord som är relevanta för din verksamhet. Genom att anpassa hemsidans design, innehåll och länkprofil så kan positioner i sökresultaten påverkas på ett positivt sätt.

SEO – vad är syftet?

Som jag beskrev ovan är syftet med en effektiv sökmotoroptimering, att nå ut. Det kan vara med syftet att öka ditt antal besökare som läser bloggen. Men även för att få fler potentiela kunder att hitta till din sida eller e-butik.

SEO är något som man kan lära sig och sätta sig in i själv, men det är tidskrävande. Och när man är egen-företagare, är tid något mycket dyrbart. En bra investering kan då vara att anlita någon som hjälper dig. Genom att ta hjälp frigör du tid till det du gillar och är bra på. Samtidigt som någon annan hjälper dig med att optimera din sida eller butik sett till SEO.

Hjamlar & co – smarta lösningar för effektiv SEO

Hjalmar & Co sitter på en stor kunskap och erfarenhet inom SEO. De hjälper sina kunder att hitta just rätt strategi för dem och deras målsättning. Effektiv SEO kräver att flera pusselbitar faller på plats och det krävs att man har ett klart syfte och målsättning med vad man vill uppnå.

sin hemsida har de ett spännande vekrtyg där du kan se hur din sida ligger till just nu sett till SEO och kopplat till sökord på Google.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply