2 In Sås & dressing

Grön ärthummus med tahini, vitlök och persilja

banner annonslänk bodystore

Grön ärthummus – en fantastisk färgklick på tallriken eller mackan. Det är något med just grön mat tycker jag. Det liksom lockar, känns fräscht och gott. Vi är ju genetiskt programmerade sedan urminnes tider att dras till färgstark mat just för att den är näringsrik och bra för oss, så kanske inte så konstigt trots allt.

Men just grönt, visst är det något särskilt?

grön_ärtpesto

Ärtor eller kikärtor? Ur ett hållbarhetstänk

Vi är ju många idag som vill äta på ett mijömässigt hållbart sätt. Älskar den trenden! Just ärtor i hummus är ett riktigt smart byte rent hållbarhetsmässigt.

Klassisk hummus är ju baserad på kikärtor. Kikärtor odlas främst i Turkiet och transporteras hit. Ärtor odlas här hemma hos oss i Sverige. Mindre transporter och gynnar vårt svenska lantbruk. Gott och snyggt är det ju också. Bara massa wins!

ärthummus

Grön ärthummus

Skriv ut receptet
Portioner 2.5 dl

Ingredienser

Instruktioner

 • Mixa allt till en slät smet.
 • Smaka av med salt, peppar och ev mer lime.
 • Håller sig i kylen i 7-10 dagar.

Vad är tahini?

Tahini är sesamfrö som mixats till en pasta eller smör. På liknande sätt som man gör mandelsmör av mandlar eller jordnötssmör av jordnötter. Tahini är en otrolig smakhöjare och har en god nötig smak. Det passar även utmärkt som pålägg på mackan eller tillbehör till maten.

grön_ärtpesto

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Helen
  25 mars, 2019 at 17:21

  Hej Annika!
  Tack Annika för alla goa recept!!! 💕
  Jag älskar dina kikärtsfrallor och undrar ju nu då om man kan byta kikärtorna mot gröna svenska ärtor? 😊
  Vänligaste hälsningar Helen

  • Reply
   admin
   3 april, 2019 at 13:39

   Hej och tack snälla för din kommentar. Så kul att du gillar receptet :) Tänker rent spontant att gröna ärtor borde funka men har aldrig testat själv. Snygg färg det borde bli :) om du testar så berätta gärna sedan hur det blev:)

  Leave a Reply

  Recipe Rating