Mitt recept på krämig kokosgröt som jag delade med mig av för nån vecka sedan har verkligen blivit poppis! Jättemånga av er har kommenterat både här på bloggen och i mina andra kanaler på instagram och facebook och berättat hur mycket ni gillar receptet. Kul! 

Har du missat kokosgröten så hittar du receptet HÄR

clean eating slät kokosgröt

Här kommer en annan variant som utgår från samma recept men baseras på mandel istället för kokos. Jag vet att många ibland har svårt för kokossmaken och då kan detta vara en variant för dig. Självklart kan du använda annan typ av mjölk om du inte har mandelmjölk hemma eller föredrar annan sort. Men det är ju trots allt en mandelgröt… Även blåbären kan bytas ut mot andra bär.

clean eating mandelgröt

Krämig mandelgröt med blåbär, 1 port

 

  • 2 tsk kokosolja, smör eller ghee
  • 2 ägg
  • 1 msk hackad mandel
  • 1 msk mandelmjöl
  • 1 dl osötad mandelmjölk
  • 1 tsk fiberhusk (kan hoppas över men då blir gröten inte lika krämig tycker jag)
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 1 nypa salt
  • 1 dl blåbär (frysta eller halvtinade)
  • 1 msk osötad mandelmjölk

Smält oljan i en kastrull. Dra av från plattan och rör ner hackad mandel och mandelmjöl. Ha i äggen och blanda väl med en gaffel. Ha i husken, kardemumma, salt och mandelmjölk. Blanda ordentligt så alla klumpar försvinner. 

Ställ tillbaka på plattan på ganska svag värme. Rör hela tiden så att det inte lägger sig i (äggen gör att det väldigt lätt lägger sig i botten). Värm tills du tycker att gröten har lagom konsistens.

Mixa blåbären med lite mandelmjölk tills det blir som en glass. Servera ihop med din grötskål. Strö gärna över lite kokos eller hackad mandel.

Näringsvärde per portion: 420 kcal, 20 gr protein, 33 gr fett, 9 gr kolhydrater

clean eating mandelgröt