Nu hörrni ska ni få ett riktigt gott recept på muffins att testa i helgen! Vi mumsade på de här muffins’arna förra helgen i pulkabacken. Naturligt glutenfritt och du väljer själv hur du vill söta. Det blir ett gäng saftiga och jättegoda muffins.

160129kokosmuffinsblåbär

Kokosmuffins, ca 10 st

Du behöver:

  • 3 ägg
  • 1 dl sötning, t ex björksocker (skulle tro att honung också funkar men har inte testat)
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1,25 dl kokosflingor
  • 100 gr smör, kokosolja, eller ghee
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • blåbär

Gör så här:

  1. Vispa äggen fluffiga tillsammans med sötningen.
  2. I en bunke blandar du kokosmjöl, kokos, bakpulver och vaniljpulver.
  3. Smält smöret och ha i kokosmjölken.
  4. Vispa ner smöret och kokosmjölken i äggen.
  5. Vispa sedan ner de torra ingredienserna. Blanda väl men var försiktig och vispa inte ur för mycket luft.
  6. Fördela i muffinsformar och toppa med blåbär.
  7. Grädda i 175 grader varmluft i ca 10-15 min.

clean eating fika