0 In Kakor utan socker

Lussekatter naturligt glutefria, mjölkfria och vitt socker

banner annonslänk bodystore

Naturligt glutenfria lussekatter – ett av de julrecept jag är absolut mest nöjd med. Glutenfria degar kan vara kladdiga och svårhanterliga men detta är en mjuk och smidig deg. Gillar du inte smaken av saffran kan du istället ta lite kardemumma. Jag gillar att söta med björksocker men kokossocker är också ett bra alternativ.

I receptet finns länkar till Bodystore, så kallade annonslänkar. De hjälper dig att enkelt hitta till bra produkter och ger mig en liten provision som gör det möjligt för mig att fortsätta skapa och dela recept helt gratis till er. Tack för att du stöttar!

Vad är skillnaden på björk- och kokossocker?

Björksocker går även under namnet xylitol och påminner om strösocker i utseende och används på samma sätt (dosering till exempel). Skillnaden mot strösocker är att det har lågt GI och påverkar blodsockret mycket lite. Kokossocker påminner om farinsocker. Det är inte gjort på kokos, trots sitt namn, utan av nektaren från blommorna från kokospalmen. Kokossocker har inte lågt GI och påverkar blodsockret likt strösocker. Men till skillnad från strösockret så är kokossocker rikt på mineraler som magnesium, zink, kalium och järn.

Lussekatter utan gluten, mjölk och vitt socker

Receptet ger ca 10 st lussekatter och går utmärkt att frysa. Vill du undvika nötter kan du byta ut mandelmjölet mot halva mängden kokosmjöl alternativt samma mängd havremjöl.

glutenfria lussekatter

Glutenfria lussekatter – mjölkfria & utan vitt socker

Skriv ut receptet
Portioner 10 st

Ingredienser

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Smält sedan kokosoljan i en kastrull och låt svalna.
  • Knäck ägg i en bunke och vispa pösigt tillsammans med sockret (använd elvisp).
  • Tillsätt sedan mjölk och det smälta fettet.Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd förstktigt ner i äggsmeten med en slickepott eller slev.
  • Låt degen vila och svälla i 5-10 min. Om degen efter 10 min är för kladdig för att forma, så ha i lite mer kokosmjöl.
  • Rulla och forma lussekatter och lägg på en plåt. Dekorera med russing och pensla med lite uppvispat ägg.
  • Grädda i ca 15-20 min tills de fått fin färg.Frys eller förvara i kyl och njut av allteftersom.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Recipe Rating