Inlägg i samarbete med Add Ice Cream.

Äpple. Kanel. Vanilj. Klassiska smaker som alltid funkar. Jag älskar smakerna extra mycket så här när hösten är på ingång. Det här receptet på American pancakes med äpple, kolasås och vaniljglass är en perfekt fika en lördag som denna. Självklart är receptet helt fritt från gluten, vitt socker och kan även göras mejerifritt. 

I det här receptet har jag sötat med honung, kokossocker och björksocker. Vill man använda en sötning som inte påverkar blodsockret på samma sätt så kan man använda sukrin fibersirap, sukrin gold och sötströ. Det är de sötningsmedel utan blodsockerpåverkan som jag tycker är bäst. Inte helt 100 % clean så klart men det bästa alternativen inom sötningsmedel.

plattarappelkompott

 

plattarglasskolasas

American pancakes med äppelkompott, kolasås och vaniljglass, 4 port

Plättarna:

Knäck äggen i en bunke och blanda med mjölken. Ha sedan i de torra ingredienserna och blanda väl. Stek plättarna i ett par minuter per sida på medelvärme.

Äppelkompott:

Skal och tärna äpplena i cm-stora bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten, sötning och kryddor. Låt småkoka tills äpplena mjuknat.

Kolasås:

Låt småkoka i 3-5 minuter tills såsen tjocknar. Rör hela tiden.

Jag valde denna gång att använda en färdig-köpt vaniljglass och kan rekommendera vaniljglassen från Add Ice Cream. Den är sötas med björksocker och håller hög kvalitet sett till innehållet. Vill du göra egen glass så kan jag rekommendera det här receptet.

plattarmedglass

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *